17.8 C
Craiova
vineri, 5 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Cultura Craiova: Pictură și muzică, de Dragobete, în Galeriile „Cromatic“

Craiova: Pictură și muzică, de Dragobete, în Galeriile „Cromatic“

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj deschide miercuri, 24 februarie, ora 13.00, la Galeriile „Cromatic“, expoziția de pictură „Purtător de apa vieții“, realizată de Daciana Ungureanu, sub egida Asociației Seniori Art Craiova, cu sprijinul Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu“ și al Școlii Populare de Artă Gorj.

Curatorul expoziției este pictorița Mariana Montegaza. Participă: artistul plastic Ovidiu Bărbulescu, Nicolae Marinescu – directorul Revistei „Mozaicul“, muzeograful Dorina Cioplea-Văduva. Acordurile muzicale de violoncel și chitară vor completa dimensiunea plastică a evenimentului, în interpretarea soliștilor Mircea Suchici și Marius Ungureanu.

Daciana Ungureanu este expert la Școala Populară de Artă „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu. Locuiește și își desfășoară activitatea la Novaci.

Din punct de vedere artistic, se dezvoltă pe trei paliere:

  • creația personală care constă în pictură pe ceramică și pânză,
  • crearea de bijuterii, toate de inspirație tradițională;
  • activitatea în cadrul Școlii Populare de Artă „Constantin Brâncuși“ Târgu Jiu, secția externă Novaci, unde conduce un grup de 36 de copii în direcția picturii și artei decorative; și pasiunea pentru etnografie, iar în acest sens deține o colecție de piese de port tradițional.

A absolvit în anul 1993 cursurile Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnice București, iar în anul 2011 a obținut licența în Pedagogia artelor plastice și decorative la Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

Expoziţia va rămâne deschisă la Galeriile „Cromatic“ în perioada 24 februarie – 10 martie 2021.

Intrarea este liberă, iar accesul este permis în grupuri de maximum 4 persoane, cu obligativitatea purtării măștii (medicală/nonmedicală) pe toată durata vizitei, în intervalul orar 09:00 – 16:00, de luni până vineri.

De asemenea, lucrările vor mai putea fi admirate și pe paginile facebook ale instituției: Centrul Creației Populare Dolj (https://www.facebook.com/ccp.dolj) și Galeriile Cromatic, Centrul Creației Populare Dolj (https://www.facebook.com/CJCPCTDj).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Opt elevi şi doi profesori din Dolj, confirmaţi cu...

Opt elevi şi doi profesori din Dolj, confirmaţi cu Covid 19

ȘTIRI GdS

Opt elevi şi doi profesori din Dolj, confirmaţi cu...

Opt elevi şi doi profesori din Dolj, confirmaţi cu Covid 19

Doar 113 asociații şi-au dat acordul pentru reabilitarea blocurilor....

Craiovenii își mai pot da acordul pentru reabilitarea termică a blocului în care locuiesc până pe 15 martie 2021. Tot ce trebuie să facă...

Craiova: Cauza probabilă a incendiului din Piața Centrală

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului din Piața Centrală din Craiova a fost stabilită ca fiind un foc deschis în spații deschise. Potrivit ISU...

Craiova: Pistol confiscat după o urmărire în trafic

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au identificat azi noapte un autoturism care se deplasa pe Calea București cu viteza de 120 km/h. Polițiștii au...

Avocaţii din Dolj, protest în faţa Judecătoriei Craiova

Avocaţii din Dolj au protestat în faţa sediului Judecătoriei Craiova. Ei solicită realizarea „într-un termen cât mai scurt“ a Palatului de Justiție.

121 de cazuri noi de COVID-19 în Dolj

Prefectura Dolj a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 121 de cazuri noi de COVID-19, la 745 de teste efectuate....