8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaPremiera TOC TOC la Naționalul craiovean

Premiera TOC TOC la Naționalul craiovean

Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova a anunțat premiera unui nou spectacol: TOC TOC – o comedie delirantă despre un grup de pacienți cu TOC (tulburare obsesiv-compulsivă), scrisă de dramaturgul și actorul francez Laurent Baffie.

TOC TOC este un text care a făcut un uriaș succes de casă încă de la prima sa reprezentație – la Paris, în 2005.În Spania s-au jucat opt ani la rând peste 1.500 de spectacole, iar în Argentina, timp de nouă ani, producția TOC TOC a fost văzută de peste 1,7 milioane de oameni. În 2017, regizorul, producătorul și scenaristul Vicente Villanueva a adaptat piesa lui Baffie pentru marele ecran.

Premiera de la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova va avea loc în acest sfârșit de săptămână – vineri, 12 februarie și sâmbătă, 13 februarie, ora 19.00.

Spectacolul se va juca în Sala „Amza Pellea”, iar publicul se va putea așeza în sală în funcție de noile norme impuse de pandemia coronavirus.

Regia spectacolului este semnată de către Alexandru Boureanu și Raluca Păun, decorul poartă semnătura Vanessei Beca iar costumele sunt realizate de Lia Dogaru.

Din distribuția spectacolului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai teatrului:

  • Marian Politic,
  • Alex Calangiu,
  • Romanița Ionescu,
  • Raluca Păun,
  • Costinela Ungureanu,
  • Claudiu Mihail,
  • Ramona Drăgulescu.

O comedie spumoasă

TOC TOC este o comedie spumoasă a cărei acțiune se petrece în cabinetul doctorului Stern, un neuropsihiatru de renume mondial în tulburarea obsesiv-compulsivă – TOC sau OCD. O consultație la renumitul dr. Stern se obține cu greu, deoarece acesta călătorește foarte mult și rareori se întoarce în Franța.

Coprolalie (sindromul Tourette), aritmomanie (mania de a face operații aritmetice), nosofobie (teama de boală), palilalie (tulburare a vorbirii care constă în repetarea involuntară a unuia sau a mai multor cuvinte dintr-o frază) sunt doar o parte din tulburările celor șase pacienți care se întâlnesc în sala de așteptare a celebrului doctor.Neuropsihiatrul întârzie, fiind blocat în aeroportul din Frankfurt. După o vreme, pacienții vor încerca să-și omoare timpul prin improvizarea unei terapii de grup care îi va situa pe toți în afara zonei lor de confort, iar fiecare va ajunge să își spună propria poveste.

Cu un umor rafinat și cu mare atenție pentru detalii, Alexandru Boureanu și Raluca Păun construiesc și de această dată, în TOC TOC, un spectacol în care umorul de situație și cel de limbaj se întrepătrund firsc, spre deliciul spectatorilor.De altfel, în repertoriul teatrului se mai află încă unspectacol ce poartă semnătura acelorași autori: 1, 2, 3… Bébé. Alături de Gaițele, în regia lui Alex Boureanu, acestea două sunt spectacolele cele maiiubite de public, în ultimii ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS