20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaRistea Priboi și-a lansat volumul ”Lumini și umbre din viața unui spion”

Ristea Priboi și-a lansat volumul ”Lumini și umbre din viața unui spion”

Ristea Priboi și-a lansat volumul ”Lumini și umbre din viața unui spion” sâmbătă după-amiaza, la Craiova. Prin acest volum autorul a vrut să ofere cititorului “un text credibil, scris cu sinceritate și dragoste pentru adevăr, despre o serie de evenimente la care viața mi-a dat șansa de a fi părtaș într-un fel sau altul“.

La eveniment au participat atât oficialități locale, nume importante ale administrației locale, cât și prieteni ai autorului. Alături de Ristea Priboi au fost și prof.univ. dr. Ion Deaconescu, preşedintele Academiei Internaţionale „Mihai Eminescu“ și Cristi Berceanu. Împreună cu cei doi autorul a înregistrat acest dialog pe parcursul a mai multor luni. ”Dialog din care a rezultat cartea pe care o supunem atenției cititorilor.”

Volumul ”Lumini și umbre din viața unui spion”

Titlul acesui volum este menit să capteze atenția cititorilor, dar dincolo de acest titlu, cititorii vor găsi o lectură agreabilă despre fapte de viață reale, trăite la intensitate maximă. Cartea este o mărturie directă asupra unei epoci cu oameni și întâmplări din realitate văzute din spatele cortinei.

” În aeastă carte voi face referire la o serie de persoane cu care am lucrat în cursul activității mele. Orice punct de vedere exprimat este doar opinia mea recepționată în momentele fierbinți prin care am trecut prin viață”, a scris Ristea Priboi.

”Lumini și umbre din viața unui spion”, radiografie a unui regim politic ajuns falimentar

Lumini și umbre din viața unui spion, nu se constituie doar într-o succesiune de rememorări ale unor evenimente și acțiuni la care a participat efectiv și productiv, ci și o radiografie spectaculoasă a unui regim politic ajuns falimentar, cât și efectele unei rupturi cu acesta, într-o Românie aflată permanent într-o tranzitie stilistică.

Cartea ” reînsuflețește noțiunea de patriotism”

O astfel de carte, ce reînsuflețește și reabiliteazā noțiunea de patriotism, atât de deșuetă în ultima vreme, poartă semnătura lui Ristea Priboi, personaj atât de cunoscut și apreciat în lumea spionajului european, crucificat, nu de puține ori, când a intrat în politica românească, cea distrugatoare de biografii și caractere.

Ristea Priboi redă cu talent scriitoricesc o suită de implicări în frenezia pragmatică a obținerii de informații prețioase, cu riscuri asumate, cu victorii răsunătoare, dar și cu eșecuri, pentru că meseria de spion este o artă, cât și o trudă permanentă, ce incumbă îndrăzneală, inteligență, pericole de tot felul, parcă știindu-se că, uneori, un neam trebuie să-și riște energiile pentru atingerea unui scop nobil și tutelar”, au scris Cristi Berceanu și Ion Deaconescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS