11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCultura„Hoinar prin Râmnicul de altădată”, o carte de suflet

„Hoinar prin Râmnicul de altădată”, o carte de suflet

„Hoinar prin Râmnicul de altădată” de Titi Mihai Gherghina a ieșit de sub tipar și completează imaginea despre orașul Râmnicu Vâlcea, prezentat și în volumele aceluiași autor „Râmnicul de altădată” și „Imagini din Râmnicul de odinioară”.

Cartea prezintă documente de atestare a urbei, informații cartografice despre Râmnic (1790-1895), momente și evenimente importante din secolele XIX-XX, repere istorice-locul unde s-a cântat prima oară imul Deșteaptă-te române, focul cel mare, naționalizarea economiei vâlcene, etc.

De asemenea, sunt descrise momentele de început ale dezvoltării industriei și comerțului, transporturilor, medicinei, farmaciei.

Este prezentată și viața culturală a urbei și viețile familiilor boierești. Capitole distincte prezintă străzile vechi cu denumirile de odinioară, clădirile din epoca aceea: Dealul Capelă, Zăvoiul, Terasa, etc.

Cele două volume (însumând 740 de pagini, consistent ilustrate ), apărătute la Editura Almarom, oferă o „frescă” a Râmnicului de altădată, a Râmnicului „uitat”, dar și a Râmnicului etern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS