10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaÎncepe Festivalul Puppets Occupy Street - Masquerade, la Craiova

Începe Festivalul Puppets Occupy Street – Masquerade, la Craiova

La Craiova începe astăzi Festivalul Puppets Occupy Street – Masquerade. Acesta este organizat de Teatrul Colibri din Bănie. Evenimentul se desfășoară în condiții speciale, de respectare a regulilor privind prevenirea răspândirii COVID-19.

Timp de opt zile, aproape 100 de artiști din toată țara vor colora străzile și vor aduce la viață orașul. Desigur, distanțarea fizică și regulile sanitare obligatorii o să fie menţinute, potrivit stiri.tvr.ro..
Vor avea loc peste 300 de evenimente. Acestea includ reprezentații teatrale, ateliere de creație, concerte și expoziții.

Prima și ultima zi de festival nu vor mai fi marcate de paradele cu păpuși supradimensionate

Pentru prima dată, prima și ultima zi de festival nu vor mai fi marcate de paradele cu păpuși supradimensionate. Vor avea loc doar ateliere de creație și spectacole.
Atelierele se vor desfășura în special dimineața, în Parcul „Nicolae Romanescu“, la Teatrul Colibri, în Piața „Mihai Viteazul“ și Piața „Shakespeare“. Spectacolele vor începe cu precădere seara.

Accesul publicului la spectacole, obligatoriu cu mască și după măsurarea temperaturii

Accesul publicului la spectacole și ateliere se va face doar în limita locurilor disponibile în spațiile special delimitate pentru desfășurarea acestora. Va fi obligatorie masca și se va măsura temperatura.

Puppets Occupy Street este primul festival din România care se desfășoară exclusiv în spații neconvenționale și care promovează artiștii independenți și companiile private de teatru.

Ediția din acest an, fără artişti din străinătate

Ediția din acest an este prima în care se regăsesc doar artiști din România, din cauza situației sanitare de la nivel mondial, care nu a mai permis invitarea artiștilor străini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS