16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRevista „Litere” a împlinit 20 de ani

Revista „Litere” a împlinit 20 de ani

Revista „Litere” a împlinit 20 de ani. Lunar de cultură al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, editat cu sprijinul Consiliului Local Municipal şi al Primăriei Oraşului Târgovişte, revista apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România.

În aceste vremuri de incertitudine morală, spirituală și materială, „Litere” este o revistă care de la începuturile existenței sale a ales ca far al drumului ei calitatea actului literar, cercetarea pasionată, investigația documentată. În aceste zile s-au împlinit 20 de ani de la înființarea ei, revista înregistrând 242 de numere (unele duble). Istoricul revistei este trasat de profesorul Mihai Stan, editor și promotor neobosit al publicației.

Redactorul-şef de astăzi, profesorul Mihai Stan, care împarte „dulcea povară” a conducerii acestei reviste cu acea a editurii „Bibliotheca”, a imprimat acestor două instituţii un nivel cultural demn de remarcat. De asemenea, numele „seniorilor editori”, ale „redactorilor asociaţi”, au contribuit la sporirea continuă a acestei dimensiuni spirituale elevate, evidentă în fiecare număr al revistei.

O altă trăsătură a revistei este aceea că bogăţia materialului – ordonat în capitole precum „Istorie şi cultură”, „Arhitectură”, „Thalia”, „Remember”, „Dicţionar”, „Revelaţiile lecturii” şi multe altele – nu-i conferă caracterul unui magazin ce-şi alcătuieşte la întâmplare sumarul, ci al unei publicaţii structurate pe liniile majore ale mişcării culturale româneşti de astăzi, îmbogăţind-o cu prezenţa unor autori pe cât de harnici, pe atât de devotaţi scrisului.

Autor: Valeriu Râpeanu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS