11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaThat day of May 2020, improvizație transmisă live de pe acoperișul Teatrul Național Craiova

That day of May 2020, improvizație transmisă live de pe acoperișul Teatrul Național Craiova

După această perioadă în care toată activitatea artistică a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova s-a desfășurat în locul de joacă online #teatruncasACASAteatru, a venit și momentul în care actorii și echipa Naționalului își reiau activitatea și pun primii pași pe scenă, respectând toate măsurile de siguranță impuse de actualele condiții de funcționare a instituțiilor de spectacol.

Până când sălile de teatru vor fi din nou pline, Teatrul Național „Marin Sorescu” a inițiat VIDEOFONIA,  cel mai nou program al instituției, care va aduce noi video experiențe teatrale.

Primul eveniment din cadrul acestui program este „That day of May 2020”, o improvizație video performativă transmisă în regim de live streaming sâmbătă, 6 iunie 2020, ora 20:00, de pe acoperișul teatrului. Evenimentul, unic în istoria Naționalului craiovean prin modalitatea de realizare și transmisie (one-shot) îmbină elemente din teatru, dans, și cinema și va putea fi urmărit, în direct, pe website-ul: https://tncms.ro/live.

That day of May 2020 un scenariu inspirat din mărturiile membrilor familiei actorului George Albert Costea: Silvia, Alice, Mery, Monica, Coralia, Bogdan, Gabriel, Doina, Roxana, Gheorghe

Concept și performance: George Albert Costea. Regia: Nicolae Constantin Tănase. DJ: Val Ciobanu. Director de imagine: Alexandru Matios. Coordonator livestream: Răzvan Ilinca

Următoarele evenimemte

Următoarele evenimente din cadrul proiectului VIDEOFONIA sunt programate pe 11 iunie 2020 –  Obsesii, one-woman show cu actrița Cerasela Iosifescu, în regia lui Yiannis Paraskevopoulos, iar pe 19, 20 și 21 iunie 2020 – Outfitul șearpeluide Marius Aldea, regia Andrea Gavriliu.

Spectacolele se vor juca în sala Studio a Teatrul Național „Marin Sorescu” și vor fi transmise în regim de live streaming,  spectatorii putând să le urmărească din casele lor, aici: www.tncms.ro/LIVE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS