21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaSăptămâna Purcărete, la Teatroteca TNC

Săptămâna Purcărete, la Teatroteca TNC

Săptămâna Purcărete a debutat cu producția Piticul din grădina de vară, de D. R. Popescu. În această seară, de la ora 19.00, spectatorii au ocazia unică de a vedea Phaedra, după Euripide și Seneca. Este vorba de unul dintre cele mai mari succese ale teatrului românesc în lume, cu o carieră internațională neegalată până în prezent.

Phaedra a fost un fenomen, cu un număr record de reprezentații: 172, dintre care 100 în străinătate, în cele mai importante festivaluri ale lumii, facând practic ocolul Pământului: Austria, Marea Britanie, Coreea de Sud, Belgia, Portugalia, Franța, Polonia, Ungaria, Italia, Iugoslavia, Brazilia, Olanda, Spania, Grecia, Norvegia, Danemarca, Macedonia, Germania.

Despre ”Phaedra”, Purcărete a declarat în repetate rânduri că este cel mai împlinit spectacol al său, iar despre actrița în rol principal, Leni Pinţea-Homeag s-a scris în repetate rânduri în cronica internațională că este ”senzațională”.

Programul pentru restul săptămânii


Reprezentanții TNC spun că Săptămâna Purcărete continuă cu alte trei producții de excepție. ”Titus Andronicus, de William Shakespeare, va fi difuzat miercuri, 15 aprilie, tot de la ora 19.00. În 1993 a fost premiat la Festivalul Americilor din Canada, în 1994 la Festivalul de la Sao Paolo, iar în 1997 la Festivalul Conventiei Teatrale Europene de la Stockholm.

Joi, 16 aprilie este programat Ubu Rex cu scene din Macbeth, după Alfred Jarry și William Shakespeare, premiat în 1991 la Festivalul Internațional de la Edinburgh”, transmite TNC.

Ultimul spectacol în regia marelui Purcărete prezentat pe 19 aprilie va fi Danaidele, după Eschil.

Spectacolele se văd pe Facebook

Spectacolele vor fi difuzate pe pagina facebook oficială a Teatrului Național ”Marin Sorescu,”: https://www.facebook.com/tncms.oficial/ , în datele menționate, de la ora 19.00.

Programul online al Teatrului Național ”Marin Sorescu” – #teatruNcasAcasateatru este completat de Leapșa Digitală, VideoPoezia, Interviurile SpectActor, Suplimentul de lectură, Cafeneaua de acasă, Fețe de teatru și Regizor la rampă. ”Sunt concepte create pentru a ne ajuta să traversăm mai ușor această perioadă care ne-a restricționat tuturor existența”, au precizat reprezentanții TNC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS