14.6 C
Craiova
miercuri, 8 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Cultura Salonul Internațional de Caricatură Nicolae Petrescu – Găină, la Muzeul Olteniei

Salonul Internațional de Caricatură Nicolae Petrescu – Găină, la Muzeul Olteniei

Salonul Internațional de Caricatură ʺNicolae Petrescu – Găinăʺ se va deschide mâine, ora 11.00, la sediul Muzeului Olteniei. Acest eveniment cultural a ajuns, în acest an, la cea de a XII-a Ediție, proiectul luând naștere în anul 2007.

Organizatorii evenimentului sunt Muzeul Olteniei Craiova, în colaborare cu Asociația Caricaturiștilor Profesioniști din România.
Au fost primite inițial un număr de 328 de lucrări din care juriul a selectat pentru a fi expuse în cadrul salonului 160 de piese. Pe lângă cele care au concurat pentru unul dintre cele 7 premii, mai sunt expuse, în afara concursului, lucrări semnate de Gabriel Bratu și Ștefan Popa Popa’S. Juriul salonului din acest an este compus din: Gabriel Bratu – Vicepreședinte al Asociației Caricaturiștilor Profesioniști din România, membru UAP, Ștefan Popa Popa’S – , Președinte al Asociației Caricaturiștilor Profesioniști din România, membru UAP, Elvira Romaniuc – Director – realizatorul celui mai vechi festival de umor din țară (Umor la Gura Humorului) și Mihai Truică – secretar Asociația Caricaturiștilor Profesioniști din România, membru UAP.

100 de participanţi

Premiile acordate, la fel ca în fiecare an, poartă numele celor mai de seamă caricaturiști olteni. Acest lucru este în semn de recunoaștere a valorii și importanței lor, și au fost acordate după cum urmează:

  1. Marele Premiu „Nicolae Petrescu Găină” se acordă lui Constantin Ciosu din Bacău.
  2. Premiul „Benedict Gănescu” se acordă Marei Ungurean, din Arad;
  3. Premiul „Silvan Ionescu” se acordă lui Eugen Mirea, din Bucureşti;
  4. Premiul „Eugen Taru” se acordă lui Aurelian Şuţă-Şai, din Târgu Jiu;
  5. Premiul „Francisc Şirato” se acordă lui Radu Bercea, din Gura Humorului;
  6. Premiul „Nicolae Drăgulescu-Drag” se acordă Danei Grapă, din Iaşi;
  7. Premiul „Dumitru Negrea – Gan” se acordă lui Victor Chirioae – Brăila.

La fel ca în fiecare an, publicul va putea vedea lucrările celor mai importanți caricaturiști români contemporani dar și o serie de lucrări semnate de caricaturiști străini de pe întreg mapamondul. În cadrul salonului au fost acceptați 100 de participanți, dintre care 54 de artiști români și 46 străini, din 42 țări. De asemenea, se găsesc în cadrul salonului toate tipurile de caricatură, de la caricatura politică, la caricatura cu temă socială sau existențială, de la caricatura portret, la caricatura de situație.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

ȘTIRI GdS

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

Covid-19 ar putea declanşa diabetul zaharat

La începutul pandemiei de SARS-CoV-2, medicii atrăgeau atenția asupra faptului că persoanele cu diabet se confruntă cu un risc mai mare de...

Medicamentele pentru Covid folosite în România, retrase din studiile...

Medicamentele care fac parte din protocolul Ministerului Sănătăţii pentru tratamentul Covid, utilizate în spitalele din România, inclusiv în Craiova, au fost retrase...

Au recunoscut că au depus documente false la APIA

Au recunoscut că au depus documente false la APIA.

ISJ Dolj se face că anchetează greşelile de notare...

ISJ Dolj se face că anchetează greşelile de notare de la evaluarea naţională

Bancul zilei

O femeie intră extrem de agitată într-un cabinet ginecologic și îi spune doctorului: Domnule doctor, am venit să îmi...