14.6 C
Craiova
miercuri, 8 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Cultura Playground, premieră națională la Teatrul ”Marin Sorescu”

Playground, premieră națională la Teatrul ”Marin Sorescu”

Spectacolul Playground, dramaturgia și regia Raul Coldea va fi prezentat în premieră națională vineri, 6 decembrie, ora 18:00, la Teatrul Național ”Marin Sorescu”, sala Ion D. Sîrbu. Din echipa de creație a spectacolului mai fac parte scenografa Alexandra Budianu și autorul muzicii, Fluidian (Emil Gherasim).

Câștigător al celei de-a IX-a ediție a Concursului de proiecte pentru Tineri Regizori și Scenografi Români, organizat de către Teatrul Național “Marin Sorescu, Playground vorbește despre o lume populată de obiecte inutile și de relații interumane degradate, o lume a acumulării și a excesului în care ne jucăm de-a oamenii mari. Ce facem când simțim că nu mai putem, când avem senzația că suntem aproape de a nu mai putea suporta presiunea pe care ceilalți o pun pe noi?

“Hai să luăm masa acolo. Ce facem? Cât ne costă? Ce mâncăm? Ne uităm la un film? Ne trebuie planuri pe termen lung. Ne trebuie planuri pe termen lung. Ne trebuie planuri pe termen lung. ”

Raul Coldea (n. 1991, Brașov) este absolvent al secției de regie a Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În urma absolvirii a lucrat pentru mai multe spectacole în spații independente din România (Teatru Fix, Iași; Reactor de creație și experiment, Cluj;Macaz Bar.Teatru.Coop., București). A semnat de cele mai multe ori conceptul și dramaturgia, alături de dramaturga Petro Ionescu, pentru spectacole pornind de la teme actuale precum invizibilitatea socială produsă de șomaj, locuirea și situația persoanelor fără adăpost sau socializarea de gen. Este interesat de abordări care depășesc limitele tradiționale ale teatralității, încercând să găsească modalități noi de a povesti și provocând spectactorii la a descoperi modalități noi de a citi poveștile.

În spectacol îi vedem pe actorii Alex Calangiu, George Albert Costea, Corina Druc, Raluca Păun, Costinela Ungureanu.
Spectacolul este recomandat publicului cu vârsta peste 16 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

ȘTIRI GdS

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

Covid-19 ar putea declanşa diabetul zaharat

La începutul pandemiei de SARS-CoV-2, medicii atrăgeau atenția asupra faptului că persoanele cu diabet se confruntă cu un risc mai mare de...

Medicamentele pentru Covid folosite în România, retrase din studiile...

Medicamentele care fac parte din protocolul Ministerului Sănătăţii pentru tratamentul Covid, utilizate în spitalele din România, inclusiv în Craiova, au fost retrase...

Au recunoscut că au depus documente false la APIA

Au recunoscut că au depus documente false la APIA.

ISJ Dolj se face că anchetează greşelile de notare...

ISJ Dolj se face că anchetează greşelile de notare de la evaluarea naţională

Bancul zilei

O femeie intră extrem de agitată într-un cabinet ginecologic și îi spune doctorului: Domnule doctor, am venit să îmi...