Acasă Actualitate Cultura Playground, premieră națională la Teatrul ”Marin Sorescu”

Playground, premieră națională la Teatrul ”Marin Sorescu”

-

Spectacolul Playground, dramaturgia și regia Raul Coldea va fi prezentat în premieră națională vineri, 6 decembrie, ora 18:00, la Teatrul Național ”Marin Sorescu”, sala Ion D. Sîrbu. Din echipa de creație a spectacolului mai fac parte scenografa Alexandra Budianu și autorul muzicii, Fluidian (Emil Gherasim).

Câștigător al celei de-a IX-a ediție a Concursului de proiecte pentru Tineri Regizori și Scenografi Români, organizat de către Teatrul Național “Marin Sorescu, Playground vorbește despre o lume populată de obiecte inutile și de relații interumane degradate, o lume a acumulării și a excesului în care ne jucăm de-a oamenii mari. Ce facem când simțim că nu mai putem, când avem senzația că suntem aproape de a nu mai putea suporta presiunea pe care ceilalți o pun pe noi?

“Hai să luăm masa acolo. Ce facem? Cât ne costă? Ce mâncăm? Ne uităm la un film? Ne trebuie planuri pe termen lung. Ne trebuie planuri pe termen lung. Ne trebuie planuri pe termen lung. ”

Raul Coldea (n. 1991, Brașov) este absolvent al secției de regie a Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În urma absolvirii a lucrat pentru mai multe spectacole în spații independente din România (Teatru Fix, Iași; Reactor de creație și experiment, Cluj;Macaz Bar.Teatru.Coop., București). A semnat de cele mai multe ori conceptul și dramaturgia, alături de dramaturga Petro Ionescu, pentru spectacole pornind de la teme actuale precum invizibilitatea socială produsă de șomaj, locuirea și situația persoanelor fără adăpost sau socializarea de gen. Este interesat de abordări care depășesc limitele tradiționale ale teatralității, încercând să găsească modalități noi de a povesti și provocând spectactorii la a descoperi modalități noi de a citi poveștile.

În spectacol îi vedem pe actorii Alex Calangiu, George Albert Costea, Corina Druc, Raluca Păun, Costinela Ungureanu.
Spectacolul este recomandat publicului cu vârsta peste 16 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

Dacian Ciolos: Ne propunem sa organizam un congres al diasporei

Preşedintele Partidului Unitate, Libertate şi Solidaritate (PLUS), Dacian Cioloş, a anunţat sâmbătă, la Convenţia Naţională a formaţiunii, intenţia de a organiza un...