27.5 C
Craiova
joi, 24 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Cultura "România în zi de sărbătoare", la "Aman"

„România în zi de sărbătoare”, la „Aman”


Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează vineri, începând cu ora 13.00, în sala acad. Dinu C. Giurescu, activitatea intitulată „România în zi de sărbătoare”.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu:

  • Colegiul Național „Carol I”,
  • Colegiul Național „Nicolae Titulescu”,
  • Facultatea de Științe Sociale,
  • Universitatea din Craiova,
  • Școala Gimnazială „Alexandru Macedonski”,
  • Școala Gimnazială „Anton Pann”,
  • Școala Gimnazială Țuglui.

Vor participa elevi ai instituțiilor școlare partenere, coordonați de prof. Loredana Bocioagă – Colegiul Național „Carol” I, inspector ISJ prof. Monica Tănasie – Școala Gimnazială „Alexandru Macedonski” și prof. Elena Enescu – Școala Gimnazială Țuglui.

În cadrul evenimentului, lect. univ. dr. Mihai Ghițulescu, directorul Departamentul de Istorie, Științe Politice, Relații Internaționale, din cadrul Facultății de Științe Sociale va susține prelegerea cu tema „Însemnătatea zilei de 1 Decembrie în istoria românilor”. De asemenea, în sala va fi organizată o expoziție de desene cu tematică istorică, iar elevii participanți vor prezenta un spectacol artistic.
Activitatea are ca scop cunoașterea însemnătății zilei de 1 Decembrie 1918 și a consecințelor actelor istorice înfăptuite în acea perioadă asupra poporului român, precum și stimularea interesului elevilor pentru artă, dezvoltarea gustului pentru frumos, pentru tradiții și pentru tot ce înseamnă adevărata valoare artistică, spirituală, civică și morală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

313 unităţi de învăţământ în scenariul roșu

Elevii din 313 unităţi de învăţământ desfăşoară...

ȘTIRI GdS

Nereguli grave descoperite la depozitul care a ars ieri...

În urma verificărilor efectuale după incendiul izbucnit ieri la un depozit de deşeuri din zona Elpreco, din Craiova, comisarii de mediu au...

O avarie la aducţiunea de apă Işalniţa-Craiova lasă mai...

O avarie la aducţiunea de apă Işalniţa-Craiova lasă fără apă depozitul OMV Petrom de pe platforma Doljchim, CET 1 IȘALNIȚA, ADEPLAST, SC...

Alegeri locale 2020 Craiova. Surprize la primărie. Cine vine...

Alegeri locale 2020 Craiova. Surprize la primărie. Nicolae Giugea vine tare din spate.

Cum a vrut Otokar să suspende licitaţia Craiovei pentru...

Licitaţia pentru achiziţionarea a 30 de autobuze electrice cu lungimea de circa 12 metri destinate transportului public din Craiova nu a fost suspendată. S-a prelungit doar termenul de depunere a ofertelor.

Care sunt costurile pentru pacienţii Covid internaţi la Infecţioase

Se face lumină în privinţa costurilor cu asistenţa medicală şi tratamentele necesare pentru pacienţii cu coronavirus. Gazeta de Sud a abordat subiectul...

Lecţii în aer liber la o şcoală din Craiova

Lecţii în aer liber la o şcoală din Craiova