Acasă Actualitate Cultura Lansarea volumului „Socialiștii: o moștenire (1835-1921)”, la Aman

Lansarea volumului „Socialiștii: o moștenire (1835-1921)”, la Aman

-

Lansare de carte

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește marți, 19 noiembrie, de la ora 16.00, lansarea volumului „Socialiștii: o moștenire (1835-1921)”, autor Adi Dohotaru. La eveniment găzduit în sala „Acad. Dinu C. Giurescu” și-au anunțat participarea Cătălin Ghiță, Andreea Ghiță și Mihai Ene, ultimul în calitate de moderator al întâlnirii.

Volumul „Socialiștii. O moștenire (1835-1921)” investighează diverse figuri publice, curente și grupări din spațiul românesc ce pot fi asociate cu mișcarea socialistă care se dezvoltă în toată Europa în această perioadă. Limita cronologică pe care și-o impune cercetarea este 1921, anul nașterii Partidului Comunist Roman, moment în care stânga românească a dobândit o altă identitate și o altă istorie.

Adi Dohotaru (n. 1983) a absolvit Facultatea de Științe Politice și Administrative, secția de Jurnalism, a Universității Babeș-Bolyai. A făcut şi un Masterat în cadrul Facultății de Litere a aceleiași universități. A debutat ca jurnalist, abordând toate formele mediatice, de la radio-televiziune la presa scrisă. A publicat articole de opinie pe teme sociale, culturale și politice în presa cotidiană și în diverse reviste culturale. De asemenea, a participat activ la diverse inițiative civice, mai ales în probleme de natură socială și ecologică.

ȘTIRI VIDEO GdS