Acasă Actualitate Cultura Muzeul Olteniei Craiova relansează campania: „Copilăria în comunism“

Muzeul Olteniei Craiova relansează campania: „Copilăria în comunism“

-

Muzeul Olteniei Craiova anunţă printr-un comunicat de presă, că relansează campania: „Copilăria în comunism“, luni, 9 septembrie. Aceştia invită doljenii să doneze sau să împrumute obiecte din perioada comunistă (1948-1989).

Scopul acestei campanii este de a îmbogăţi patrimoniul cultural muzeal cu obiecte relevante, şi pentru amenajarea unei expoziţii temporare în care să fie reconstituită, într-o manieră cât mai fidelă, atmosfera copilăriei din acea perioadă.

De la păpuşile „Arădeana”, la discurile şi casetele cu muzică pionierească, Revistele „Șoimii patriei”, „Cutezătorii”, gazete de perete, uniforme elevi, pionieri, cărți, caiete, la jocurile „Nu te supăra, frate!”, fotografii şi imagini video din concedii (la munte, la mare), fanioane, insigne, toate vor deveni obiecte de muzeu cu valoare istorică certă.
Procedura de donaţie către instituţie este extrem de simplă, implicând doar prezenţa donatorului. Însă este obligatoriu să aibă asupra sa Cartea de Identitate şi semnarea unei declaraţii de donaţie.

Pentru detalii suplimentare, doritorii sunt rugaţi să ne contacteze la nr. de tel: 0251/417.756 sau prin email: [email protected]

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS