12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUNTOLD 2019. Festivalul debutează joi seară

UNTOLD 2019. Festivalul debutează joi seară

UNTOLD 2019, debutează astăzi pentru a cincea oară la Cluj. Cel mai mare festival de muzică electronică din Europa va avea loc pe Cluj Arena, informează infomusic.ro

Organizatorii speră la un public numeros. Festivalierii vor fi așteptați cu surprize și experiențe.

„Organizatorii au pregătit pentru ediţia din acest an surprize şi experienţe pentru fanii festivalului care le vor depăşi pe toate cele trăite până acum, în cele patru ediţii de festival.

Printre cele mai aşteptate momente din acest an se numără super show-ul lui Robbie Williams, show-ul unic Armin Untold, mult aşteptatul trio, 3 are Legend (Steve Aoki, Dimitri Vegas & Like Mike) dar şi revenirea pe scena principală a lui Martin Garrix. Şi David Guetta se reîntoarce la Cluj-Napoca pentru ediţia aniversară a festivalului Untold şi promite un show incredibil”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

UNTOLD 2019: Sceno-tehnică de calitate, pe Cluj Arena

Una dintre cele mai mari scene de concerte din Europa va fi amplasată la Festivalul Untold în interiorul stadionului Cluj Arena. Aceasta are o lăţime de 90 de metri şi o înălţime de 30 de metri. Dispune de tehnică regie-sunet și ecrane LED pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi şi 1.000 de spoturi luminoase.

„Peste 200 de artişti vor evolua pe cele zece scene ale Festivalului Untold, vom avea premiere mondiale şi regionale. Scena principală, amplasată în incinta stadionului Cluj Arena, este una dintre cele mai mari instalate la un festival în Europa, având o lăţime de 90 de metri şi o înălţime de 30 de metri. De asemenea, scena are ecrane LED pe o suprafaţă de 1.500 metri pătraţi, 1.000 de spoturi luminoase şi efecte speciale. Este una dintre cel mai impresionante producţii din Europa şi chiar din lume.

Abonamentele pentru cele patru zile ale Untold s-au epuizat, mai sunt disponibile doar câteva sute de bilete de o zi, care se vor vinde în cele câteva zile rămase până la deschiderea festivalului. Ne-am preocupat şi pentru a reduce disconfortul unor locuitori din zona Untold, astfel că am instalat panouri fono absorbante, iar unele scene au fost repoziţionate”, a spus Bogdan Buta, director general al Untold, luni, într-o conferinţă de presă.

UNTOLD 2019: Una dintre cele mai sigure festivaluri din Europa.

Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Inspectoratul General de Jandarmi, Liviu Uzlău, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că Untold este unul dintre cel mai sigure evenimente de acest gen din Europa. Măsurile de linişte şi ordine publică vor urma să fie asigurate de 3.200 de lucrători ai MAI. La aceștia se adaugă 200 de poliţişti locali ai Primăriei Cluj-Napoca.

„Sunt reguli la Untold care trebuie respectate, începând cu accesul cu bagaje. Rugăm participanţii la festival să anunţe cea mai apropiată uniformă când constată nereguli şi atragem atenţia asupra utilizării dronelor, care sunt interzise. Atenţie la consumul de băuturi alcoolice şi altor substanţe, nu vom tolera niciun fel de faptă antisocială”, a menţionat Uzlău.

Pentru ediţia din acest an a festivalului, se va dubla numărul poliţiştilor în civil. Va fi amplasat, în premieră și un punct medical avansat în interiorul Parcului Mare din Cluj-Napoca.

Invitați speciali la UNTOLD

Primii artiști anuntați în line-up-ul festivalului sunt: Martin Garrix, David Guetta, Dimitri Vegas&Like Mike, Armin van Buuren, Timmy Trumpet, Bastille, James Arthur, Oscar and The Wolf, Loco Dice. Serile festivalului se încheie cu Solomun, Andy C, Borgore, Chase&Status, Boris Brejcha, Rusko, Tale of US și Sub Focus B2B Wilkinson, Pendulum DJ Set B2B Friction, Camo&Krooked Live.

Măsuri de siguranță și reguli de acces la festival

În perimetrul festivalului este interzisă intrarea cu următoarele obiecte: ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genți, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare și băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alți participanți.

Este permis accesul cu: poșetă/borsetă (dimensiunea maximă permisă 21cm x 29cm) medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt premise doar dacă sunt însoțite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia și cu maxim o doză zilnică.

Bilete și abonamente la festival

Până în prezent s-au vândut peste 67.000 de abonamente la ediția aniversară a festivalului UNTOLD.

  • GENERAL ACCESS – 4 DAY PASS – Phase V – 892,32 lei – SOLD OUT
  • VIP – 4 DAY PASS (18+) – Phase V – 1789,92 lei
  • ONE DAY TICKET DAY 1 – Phase I – 300,96 lei
  • ONE DAY TICKET DAY 2 – Phase I – 385,43 lei
  • ONE DAY TICKET DAY 3 – Phase I – 385,43 lei
  • ONE DAY TICKET DAY 4 – Phase I – 385,43 lei
  • ONE DAY TICKET  VIP DAY 1 – Phase I – 892,32 lei
  • ONE DAY TICKET VIP DAY 2 – Phase I – 892,32 lei
  • ONE DAY TICKET VIP DAY 3 – Phase I – 892,32 lei
  • ONE DAY TICKET VIP DAY 4 – Phase I – 892,32 lei

Programul complet al festivalului îl poți vedea AICI

Festivalul Untold se desfăşoară în perioada 1 – 4 august la Cluj-Napoca, bugetul ediţiei din acest an fiind de aproximativ 14 milioane de euro. Organizatorii aşteaptă, în total, în jur de 350.000 de persoane la festival, care vor veni din peste 100 de ţări.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS