14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieSe semnează contractul de reabilitare şi consolidare a Colegiului „Carol I“

Se semnează contractul de reabilitare şi consolidare a Colegiului „Carol I“

Contractul de reabilitare şi consolidare a Colegiului Naţional „Carol I“ din Craiova va fi semnat mâine, la Prefectura Dolj, în prezenţa prim-ministrului Florin Cîţu. După trei luni de analiză, Compania Naţională de Investiţii (CNI), aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a selectat firma câştigătoare a licitaţiei privind reabilitarea şi consolidarea clădirii monument istoric în care funcționează Colegiul „Carol I“ și Opera Română Craiova. Un imobil de patrimoniu care se degrada pe zi ce trece şi care avea nevoie urgentă de reabilitare.

Procedura de achiziţie a demarat în septembrie 2020, ofertele s-au primit până la data de 30 octombrie, iar constructorul a fost selectat la sfârşitul lunii ianuarie. La licitaţie s-a înscris o singură firmă – Construcții Erbașu SA Bucureşti, iar oferta sa a fost desemnată câştigătoare, aşa cum anunţa, de altfel, şi Gazeta de Sud în urmă cu o lună.

Societatea de construcții din Capitală a venit la licitație însoțită de Euras SRL din Satu Mare, firmă specializată în restaurarea monumentelor istorice, și de Terra Gaz Construct SRL din Otopeni, firmă tot din domeniul construcțiilor, cu o experiență de peste zece ani pe piață. Erbașu s-a mai prezentat și doi subcontractanți, cu o cotă infimă din lucrări: RCH Con Instal SRL din Călărași, specializată în domeniul instalațiilor sanitare, și Crindesign Proiect SRL din București, pe partea de proiectare.

Contractul de reabilitare şi consolidare a Colegiului „Carol I“ are o valoare de peste 90 de milioane de lei

Asocierea câştigătoare are la dispoziție șase luni pentru realizarea proiectului tehnic și doi ani pentru execuţia lucrărilor. Vorbim aici de lucrări complexe, având în vedere că imobilul este monument istoric de categoria A, de unde și valoarea mare a contractului, de circa 93 de milioane de lei cu TVA. Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Craiova aprobată în septembrie 2019, suma pe care va trebui să o suporte municipalitatea pentru utilitățile de la Colegiul „Carol I“, după reabilitare, este de 1.371.032 lei (cu TVA).

La semnarea contractului de lucrări dintre Compania Naţională de Investiţii (finanţatorul investiţiei) şi constructor, pe lângă premierul Florin Cîţu vor mai participa ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Cseke Attila, ministrul Apărării Naţionale – Nicolae Ciucă, preşedintele PNL Dolj – deputatul Ștefan Stoica, precum şi de alţi parlamentarii PNL şi USR de Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS