10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieCraioveni din cartierul Romaneşti: "Când plouă, copiii merg în cizme de cauciuc"

Craioveni din cartierul Romaneşti: „Când plouă, copiii merg în cizme de cauciuc”

Craiovenii din cartierul craiovean Romaneşti au stat, ieri, la rând la vot la secţiile amenajate la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto. Oamenii au spus că au ieşit la urne ca politicienii să se ţină de promisiuni şi să facă investiţii şi la periferiile oraşului. În cartierul Romaneşti, locuitorii se plâng că au străzi fără asfalt, fără trotuare, iar când plouă copiii merg în cizme de cauciuc până la strada principală.

Craioveni la secţia de votare de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova

Votanţii din cartierul craiovean Romaneşti şi-au făcut simţită prezenţa la urne încă de dimineaţă. Unii au ieşit din spirit civic.

„Noi avem aşteptări de mulţi ani şi nu se schimbă nimic. Ce să facem? Votăm, asta ne este datoria”, a spus unul dintre alegători, prezent la secţiile de vot de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto. Alţii aşteaptă să fie mai bine.

„Romaneşti este un cartier mărginaş, pe care conducătorii nu prea l-au băgat în seamă. Mai punem bani, mână de la mână, să ne facem condiţii. Acum votăm, poate va fi mai bine”, a spus un alt craiovean.
Mulţi dintre craiovenii din Romaneşti speră ca pe viitor administraţia locală să facă investiţii şi în zona lor.


„Să sperăm că de data asta se ţin de cuvânt. Aşteptăm de 30 de ani asta. Ne dorim să se investească şi în periferii. Se investeşte numai în centru. În cartierul acesta sunt multe de făcut. Este nevoie de asfaltare, este nevoie de gaze. Noi investim singuri, că nu se implică nimeni. Primăria nu prea se ocupă de cetăţeni. Acum să vedem ce va fi. Să sperăm că va fi bine. Trăim cu speranţa”, a spus o altă votantă.

Craioveni la secţia de votare de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova

„Am venit la vot ca ei să-şi respecte promisiunile”

Şi cei tineri au ieşit la vot. Ei spun că au nevoie atât de condiţii mai bune în cartierul Romaneşti, dar şi de investiţii în educaţie şi în sănătate.
„Am aceleaşi aşteptări pe care le-am avut şi de la ceilalţi. Nu sunt aşteptări mari. În cartier avem nevoie de gaze, de străzi asfaltate că ne rupem adidaşii şi orice tip de încălţări. În oraş avem nevoie de spitale, nu de biserici, că nu se mai duce lumea neapărat la biserici. Se roagă şi de acasă. Şi avem nevoie de şcoli. Cam atât”, a spus o tânără votantă.


Cei mai mulţi dintre cei care au mers la urne au mai spus că speră ca politicienii locali care vor prelua administraţia locală să îşi respecte promisiunile.


„Am venit la vot ca ei să-şi respecte promisiunile. Pe Aleea Doctor Marcovici ar fi nevoie de gaze, de asfaltare. Vrem şi noi condiţii, să nu mai meargă copiii în cizme de cauciuc până la strada princiaplă. Avem nevoie de alei pentru că nu sunt, şi copiii merg pe carosabil ca să ajungă la autobuz. Avem aşteptări, măcar aşa cât cele de la ţară”, a spus altă votantă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS