10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratiePrimăria închiriază utilaje și pentru deszăpezirea din acest an

Primăria închiriază utilaje și pentru deszăpezirea din acest an

Primăria Târgu Jiu va închiria și în acest an utilaje pentru lucrărle de deszăpezire. Au fost demarate procedurile în vederea închirierii de vehicule industriale cu șofer pentru prestarea de servicii specifice activității de deszăpezire, pe raza municipiului Târgu Jiu.

Bugetul alocat de către municipalitate este, într-o primă etapă, de peste 566.000 de lei. Vor fi închiriate utilajele care în momentul de față nu se regăsesc în parcul auto al Edilitara Public SA. Este vorba de societatea Consiliului Local Târgu Jiu care an de an execută activitățile de deszăpezire de pe raza orașului și în localitățile componente.

De ani de zile, Edilitara a tot solicitat fonduri pentru achiziția de utilaje noi sau de utilaje care lipsesc, însă abia în 2019 au început să fie alocate fonduri din excedentul bugetar. Cu toate acestea, mai este nevoie de câteva vehicule dotate în mod corespunzător, astfel încât să fie acoperite toate străzile, în cazul în care vor fi perioade cu ninsori consistente. Licitația pentru închirierea de utilaje de deszăpezire pentru Târgu Jiu este programată pe 2 octombrie.

Licitație și pentru deszăpezirea drumurilor județene

Nici deszăpezirea drumurilor județene nu este reglementată în momentul de față. Este, de asemenea, în derulare licitația pentru încheierea unui nou acord-cadru pentru serviciile de întreținere, reparații și deszăpezire pentru drumurile aflate în administrarea Consiliului Județean Gorj.

Acordul-cadru actual expiră și urmează să fie încheiat un nou acord care va viza o perioadă de 4 ani de zile, prin semnarea de contracte subsecvente. Valoarea maximă estimată pentru serviciile de întreținere, reparații și deszăpezire în cei patru ani este de peste 177 de milioane de lei.

„Rețeaua de drumuri publice județene este constituită dintr-un număr de 34 drumuri județene, cu o lungime totală de 834,592 km, din care 784,801 km modernizați, 37,486 km pietruiți, 11,929 km de pământ și 0,380 km pavaj, cu o stare de viabilitate precară, determinată atât de structura rutieră îmbătrânită și ieșită din perioada normală de funcționare (circa 75%), cât și de traficul de mare tonaj, în continuă creștere pe marea majoritate a acestora.

Principalele date tehnice: • Clasa tehnică: IV • Tipul îmbrăcăminții: – îmbrăcăminte asfaltică: 373,144 km; – îmbrăcăminte din beton de ciment: 99,499 km; – îmbrăcăminte asfaltică ușoară: 312,158 km; – pietruit: 37,486 km; – din pământ: 11,925 km; – pavaj: 0,380 km; • Lungimea reală: 834,592 km • Lățime platformă: – parte carosabilă: 6 m; – acostamente: 0,5-1,0 m; • Poduri: 243 buc. • Podețe: 1685 buc.”, potrivit caietului de sarcini. Licitația și pentru repararea și deszăpezirea drumurilor județene este programată pe 12 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS