20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieS-a încheiat festivalul de artă urbană Strad’Art

S-a încheiat festivalul de artă urbană Strad’Art

Festivalul de artă urbană Strad’Art s-a încheiat duminică la Târgu Jiu. Artiștii care au venit la Târgu Jiu au participat la decorarea unor clădiri din zona Lotrului- Debarcader, în partea de nord a municipiului Târgu Jiu.

Au fost realizate desene și pe câteva autobuze ale Transloc Târgu Jiu, operatorul de transport în comun din municipiu. La ediția de anul acesta, cea de-a doua, au participat următorii artiști: Alin Mihail, ATOMA, Bogdan Cazacincu, Cristian Scutaru, Denisa Pasere, HarceaPacea, Ionut Popescu, John.S, Kaps Crew, Pisica Pătrată și Răzvan Răucescu.

Tema propusă de Strad’Art în ediția de anul acesta a festivalui a fost „Solidaritatea”. Potrivit organizatorilor, misiunea de anul acesta a festivalului a fost și de a continua explorarea, descoperirea sau redescoperirea mediului urban, prin intervenții artistice, acțiuni și experiențe urbane diferite, care vor transforma comunitatea într-un oraș avangardist, participativ, colorat, amabil și deschis din punct de vedere cultural și social.

Epicentrul zonei de intervenție artistică a fost cartierul Lotrului. Interacțiunea cu cartierul a fost atât la nivel artistic, prin realizarea unor picturi murale, cât și la nivel social, prin interacțiunea artiștilor cu locuitorii cartierului, dar și cu vizitatorii, pe toată durata festivalului.

Au avut loc întâlniri între artiști și membrii clubului de box de la sala din zonă. Desene realizate de artiștii stradali au fost aplicate și pe fațada Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS