22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieRâmnicu Vâlcea: Preţul pentru colectarea gunoiului rămâne la fel

Râmnicu Vâlcea: Preţul pentru colectarea gunoiului rămâne la fel

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de ieri a fost introdusă solicitarea Romprest Energy SRL, operatorul serviciilor de salubrizare pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, de modificare a tarifelor aferente acestei activităţi. La propunerea primarului Mircia Gutău cererea a fost respinsă de plenul Legislativului local.

Acest punct de pe ordinea de zi care a suscitat cele mai multe discuţii a fost cel referitor la majorarea tarifului pentru colectarea, transportul şi tratarea deşeurilor menajere în amestec preluate de la populaţie, de la 8,88 lei/pers./lună la 12,46 lei/pers./lună.
Edilul şef a admis că există motive pentru care se poate solicita o majorare – creşterea de la 1 ianuarie 2020 a contribuţiei pentru economia circulară de la 30 lei la 80 lei/tona de deşeuri (bani care ajung la Fondul de Mediu) sau creşterea tarifelor la staţia de sortare ca urmare a majorării salariului minim brut pe economie – dar a subliniat că ”la persoanele fizice nu ies calculele!”.

”V-am ascultat cu atenţie, dar i-am ascultat pe cetăţenii municipiului cu mai multă atenţie”, a mai declarat primarul Gutău în contextul discuţiilor de peste 40 de minute pe marginea acestui subiect. În consecinţă, edilul-şef a propus reprezentanţilor operatorului de salubrizare prezenţi în Sala de Consiliu să refacă calculele şi să revină cu o altă propunere în vederea analizării ei într-o şedinţă extraordinară a legislativului municipal, iar solicitarea de majorare a picat la vot.
Totodată, primarul Mircia Gutău a avertizat: ”Chiar dacă apar ameninţări la adresa mea, vă spun tranşant: sunt pregătit pentru orice!”, menţionând că societatea Pieţe Prest SA, care funcţionează în subordinea Consiliului Local, poate să preia, în caz de necesitate, această activitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS