16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieADIA are soluții pentru a elimina problemele cu apa la Târgu Jiu, dar nu sunt aplicate

ADIA are soluții pentru a elimina problemele cu apa la Târgu Jiu, dar nu sunt aplicate

Cristian Toader Pasti, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară a Apei Gorj, a declarat că știe ce trebuie făcut pentru ca municipiul Târgu Jiu să nu mai înregistreze probleme din cauza lipsei apei.

Potrivit lui Toader Pasti, soluția este la îndemâna Primăriei Târgu Jiu, care ar trebui să investească în forarea de puțuri de mare adâncime pe care să le predea Aparegio Gorj pentru a fi puse în exploatare. Aparegio Gorj are fonduri puține pentru a executa lucrări de amploare. Lista de investiții este una scurtă anul acesta. Prin urmare primăriile trebuie să realizeze lucrări pentru a avea surse noi de alimentare pentru municipiul Târgu Jiu.

Nu a mai plouat de două luni

Directorul ADIA Gorj a spus că în Rânca au fost rezolvate problemele cu apa. În ciuda lipsei de precipitații și a numărului mare de turiști, nu au mai fost probleme cu apa. Pasti a precizat că pentru zona Rânca a fost posibilă o colaborare între autoritățile județene, Aparegio Gorj, primării și obști. La fel ar trebui să se procedeze și în municipiul Târgu Jiu, este de părere Cristian Toader Pasti. Din nefericire, în ciuda faptului că vară de vară sau toamna sunt probleme cu apa la Târgu Jiu, autoritățile responsabile refuză să se așeze la masa dialogului și să găsească împreună soluții.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS