19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieA fost inaugurat bazinul de la Colegiul "Carol"

A fost inaugurat bazinul de la Colegiul „Carol”

-

Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova are bazin de înot. Bazinul a fost inaugurat astăzi. Acesta are o lungime de 25 de metri şi o lăţime de 9,6 metri liniari. Adâncimea apei este între 1,40 metri şi 1,90 metri.

Potrivit primarului Craiovei, Mihail Genoiu bazinul este destinat elevilor de la Colegiul „Carol I” dar va fi pus şi la dispoziţia elevilor de la alte unităţi şcolare, numai în afara orelor de curs şi în week-end.

Elevii au la parter două grupuri sanitare, duşuri şi vestiare. Bazinul este dotat cu blocstartere, separatoare de culoar, centuri de înot. Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, încărcarea cu apă se va face de la reţeaua publică. Zilnic se va recircula prin sistemul de filtrare şi clorinare întregul volum de apă din bazin. Pereţii bazinului vor fi curăţaţi de un robot automat. În sezonul rece, încăperrea în care se află bazinul este încălzită cu centrale termice. De asemenea, apa este încălzită la 27 de grade.

Primii elevi au şi intrat în bazin în această dimineaţă, la inaugurare. Investiţia este în valoare de aproape 500.000 de euro cu TVA. Bazinul nu mai era în funcţiune din 1997.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Târgu Jiu: Femeie în stare gravă, în urma unei...

Pompierii militari au fost solicitați să intervină astăzi pentru...

ȘTIRI GdS