6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieRomânia vrea să ofere ajutor pentru stingerea incendiilor de vegetație din Australia

România vrea să ofere ajutor pentru stingerea incendiilor de vegetație din Australia

Ministerul Român al Afacerilor Interne a anunţat că este pregătit să ofere ajutor pentru stingerea incendiilor de vegetație din Australia. Pe de altă parte, Statele Unite au anunţat că vor dona aproape un miliard şi jumătate de dolari pentru a reface regiunile mistuite de flăcări. California a trimis deja acolo un echipaj.

Chiar dacă a plouat şi temperaturile au mai scăzut puţin, autorităţile au avertizat că nu s-a încheiat coșmarul.
Există riscul să se formeze un nou super-incendiu, prin contopirea unor focare din două state.
Puternicele incendii au mistuit deja mii de hectare în statul Victoria.

Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situaţii de Urgență al Uniunii Europene a lansat un apel către statele membre pentru a comunica în cel mai scurt timp posibil resursele pe care le pot pune la dispoziţie pentru a fi dislocate în vederea intervenţiei în Australia.

Trei incendii de vegetaţie s-au unit şi au format unul uriaş pe o suprafaţă de dimensiunea cartierului Manhattan din New York în statul australian Victoria. Incendiile au ajuns să se unească în regiunea Omeo din statul Victoria, afectând o suprafaţă de aproximativ 6.000 de hectare, potrivit Departamentului pentru mediu din Gippsland.
Numărul deceselor la nivel naţional din sezonul actual de incendii, care a început în septembrie, a ajuns la 23. De asemenea, peste 1.500 de case au fost distruse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS