6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieSaloane reabilitate la Infecţioase

Saloane reabilitate la Infecţioase

Pacienţii cu boli pulmonare netuberculoase internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“ din Craiova vor beneficia de saloane reabilitate, cu climatizare, frigidere şi televizoare, grupuri sanitare modernizate şi instalaţie de oxigen pentru fiecare pat. În prezenţa primarului Mihail Genoiu şi a altor reprezentanţi ai administraţiei locale, managerul instituţiei a prezentat rezultatele unui proces de igienizare şi recompartimentare a spaţiilor care a fost finanţat de municipalitate cu 608.000 lei.

Şase saloane moderne la Pneumoftiziologie

O parte a investiţiei, în valoare de 195.000 de lei, a constat în lucrări de igienizare la Secţia Pneumologie adulţi. Au fost înlocuite obiectele sanitare, gresia şi faianţa, a fost montat linoleum medical. De asemenea, s-au montat instalaţii de oxigen pentru fiecare pat şi au fost recompartimentate spaţiile, rezultând trei grupuri sanitare noi. Fiecare salon are frigider, televizor şi instalaţie de aer condiţionat.

„Acum doi ani, aici aveam sobe pe gaz. Primul pas a fost să modernizăm sistemul de încălzire, iar acum au fost reamenajate şi saloanele“, a precizat dr. Ileana Băzăvan, şef de secţie.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a felicitat echipa managerială pentru eficacitatea cu care au fost cheltuiţi banii alocaţi: „600.000 de lei nu este o sumă foarte mare, dar a fost foarte bine cheltuită, cu eficienţă maximă. Alocăm cu drag bani acestei echipe, care ştie foarte bine să îi folosească“.

S-au făcut lucrări şi la farmacie

Lucrări de igienizare şi recompartimentare s-au efectuat şi la farmacie. „Ne pregătim de acreditarea ANCMS (Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate ) şi, de data asta, ne dorim un grad mai mare decât data trecută, astfel că farmacia trebuia să îşi reia rolul de farmacie. Avem circuite funcţionale, mobilier destinat fiecărui doctor pe fiecare secţie, fiecărui program desfăşurat la nivelul unităţii îi revine un circuit separat. Avem programul de tuberculoză, de HIV şi o mică parte de terapie intensivă“, a menţionat managerul Adina Turcu. Aceasta a ţinut să precizeze şi că nu există probleme cu stocul de medicamente.
Reamenajarea, achiziţia de mobilier, instalaţia de climatizare şi recompartimentarea au costat 108.000 lei.

Zonă pentru explorările funcţionale şi sală de recuperare

Din totalul investiţiei, 85.000 de lei au fost alocaţi pentru crearea unor noi spaţii cu destinaţie medicală în zona administrativă. Au fost amenajate, astfel, un cabinet pentru explorări funcţionale, o sală de recuperare respiratorie, un cabinet pentru asistentele şefe şi un cabinet pentru medici.

„Am făcut o zonă dedicată explorărilor funcţionale şi pentru că vin şi pacienţi din exterior care ni se adresează pe partea aceasta. Aici avem singurul bodypletismograf pentru cinci judeţe, achiziţionat în urmă cu doi ani cu finanţare de la municipalitate şi Ministerul Sănătăţii“, a spus managerul spitalului.

Containere modulare pentru studenţi şi magazie

Sala de curs care funcţiona în pavilionul de Pneumologie a fost mutată într-un container modular. Spaţiul destinat studenţilor este dotat cu climatizare, mobilier, internet Wireless. Tot într-un container modular a fost amenajată şi magazia. Spaţiile folosite anterior pentru depozitarea materialelor sanitare au fost valorificate pentru cabinete.
Al treilea container a fost achiziţionat pentru amenajarea sălii de mese pentru personalul unităţii. Cele trei module au costat 160.000 de lei.

Lucrări ample în 2020

La inaugurarea spaţiilor reabilitate, primarul Craiovei a anunţat şi că proiectul pentru reabilitarea a două pavilioane, P+6 şi P+1, se află în perioada de proiectare, cu termen la finele lunii decembrie. „Acest lucru înseamnă că, în primele luni ale anului 2020, se va derula licitaţia pentru execuţie şi anul viitor deja vor începe lucrările de reabilitare ale celor două clădiri. Vor fi lucrări ample, care vor depăşi, probabil, suma de 4 milioane de euro“, a declarat Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS