14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieUn primar și-a dat amendă singur

Un primar și-a dat amendă singur

Ion Iosif Josan, primarul din Vinţu de Jos, Alba, s-a amendat singur, după ce a făcut modificări la acoperișul casei sale, fără autorizație.

Primarul comunei Vințu de Jos a declarat că reclamația a venit la doi ani de la modificările pe care și le-a făcut la acoperișul locuinței.

După ce funcționarul de la Biroul de Urbanism al Primăriei a constatat că cele reclamate sunt adevărate, primarul a fost amendat de instituția pe care o conduce, cu 1.000 de lei.

„A fost o sesizare a unui cetățean că am construit fără autorizație. A fost responsabila de la Biroul Urbanism în teren, a stabilit că era nevoie de autorizație și de modificare de proiect. Mi-a întocmit procesul-verbal de constatare. Amenda a fost de 1.000 de lei și am plătit jumătate, conform termenului prevăzut de lege. Și gata, intru în legalitate, ce să fac? Cum să le pretind altfel cetățenilor să fie corecți?”, a declarat primarul Josan.

El a explicat că înainte de a începe lucrările de modificare la acoperiș a întrebat un arhitect. Recunoaşte că a omis să-i spună că vrea să modifice forma acoperișului, caz în care avea nevoie de proiect și autorizație de construcție.

Alte sesizări pentru diferite construcții neautorizate

Potrivit primarului, situația a generat un val de sesizări în comună, iar oamenii au început să se reclame unii pe alții pentru diferite construcții neautorizate. Cei găsiți în neregulă au fost amendați și își manifestă acum nemulțumirea față de primar.

El a povestit că una dintre cele mai recente reclamații a găsit-o într-un plic pus pe parbrizul mașinii sale și este anonimă. Sesizarea îl are în vizor chiar pe viceprimarul comunei, care și-ar fi construit fără autorizație un saivan pentru oi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS