10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu fost inaugurate pubele cu cartelă, la Cluj

Au fost inaugurate pubele cu cartelă, la Cluj

La Cluj-Napoca au fost inaugurate pubele de preselectare a gunoiului, care funcționează cu ajutorul cartelelor.

Prima platformă subterană pentru colectarea selectivă a deșeurilor cu acces pe bază de cartelă a fost dată în folosinţă miercuri. Sistemul este inaugurat de primarul Emil Boc, printr-un filmuleț în care arată cum funcționează acesta.

Platforme de colectare selectiva cu acces pe baza de cartela

Platforme de colectare selectivă cu acces pe baza de cartelăAzi a fost dată în folosință în municipiul Cluj-Napoca prima platformă subterană pentru colectarea selectivă a deșeurilor cu acces pe bază de cartelă.Aceasta face parte din proiectul pilot demarat de primărie pentru 12 puncte gospodărești din municipiu, la care sunt arondate 33 asociații de proprietari. Proiectul presupune instalarea unui sistem de acces pe bază de cartelă pentru persoanele arondate punctului gospodăresc, care permite de asemenea monitorizarea și avertizarea cu privire la gradul de umplere al containerelor, pentru intervenții prompte din partea operatorului de salubritate. Până la finalul lunii vor fi funcționale toate cele 12 puncte gospodărești testate în această primă etapă. Vor beneficia de sistem 33 de asociații de proprietari arondate, cu un număr mediu de 150 de utilizatori.Am testat modul de funcționare al acestui sistem la platforma subterană de pe strada Observatorului, nr.11.

Gepostet von Emil Boc am Mittwoch, 23. Oktober 2019

Aceste pubele sunt îngropate în pământ, iar la suprafață se află gura de alimentare, cu o trapă care se deschide pentru 30 de secunde, cu ajutorul unei cartele. De asemenea, noul sistem permite monitorizarea containerelor și avertizarea firmei de salubrizare atunci când acestea sunt pline.

Noul sistem face parte dintr-un proiect pilot început de primărie pentru 12 puncte gospodărești din municipiu, la care sunt arondate 33 de asociații de proprietari arondate, potrivit Hotnews.

„Până la finalul lunii vor fi funcționale toate cele 12 puncte gospodărești testate în această primă etapă. Vor beneficia de sistem 33 de asociații de proprietari arondate, cu un număr mediu de 150 de utilizatori“, a scris Emil Boc, pe Facebook.

Valentina Grădinaru

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS