13.1 C
Craiova
duminică, 17 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateAu fost inaugurate pubele cu cartelă, la Cluj

Au fost inaugurate pubele cu cartelă, la Cluj

La Cluj-Napoca au fost inaugurate pubele de preselectare a gunoiului, care funcționează cu ajutorul cartelelor.

Prima platformă subterană pentru colectarea selectivă a deșeurilor cu acces pe bază de cartelă a fost dată în folosinţă miercuri. Sistemul este inaugurat de primarul Emil Boc, printr-un filmuleț în care arată cum funcționează acesta.

Aceste pubele sunt îngropate în pământ, iar la suprafață se află gura de alimentare, cu o trapă care se deschide pentru 30 de secunde, cu ajutorul unei cartele. De asemenea, noul sistem permite monitorizarea containerelor și avertizarea firmei de salubrizare atunci când acestea sunt pline.

Noul sistem face parte dintr-un proiect pilot început de primărie pentru 12 puncte gospodărești din municipiu, la care sunt arondate 33 de asociații de proprietari arondate, potrivit Hotnews.

„Până la finalul lunii vor fi funcționale toate cele 12 puncte gospodărești testate în această primă etapă. Vor beneficia de sistem 33 de asociații de proprietari arondate, cu un număr mediu de 150 de utilizatori“, a scris Emil Boc, pe Facebook.

Valentina Grădinaru

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Arhiepiscopia Tomisului anunţă că pot fi făcute donații prin...

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat sâmbătă că pot fi trimise pomelnice prin PayPal şi în cadrul donaţiei pot fi incluse câteva nume pentru a fi pomenite la slujbe.

ȘTIRI GdS