12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieCinci licee din Dolj vor fi dotate cu rasteluri pentru biciclete

Cinci licee din Dolj vor fi dotate cu rasteluri pentru biciclete

Primăria Craiova şi Asociaţia JCI Craiova au pornit un proiect prin care cinci licee din municipiu vor fi dotate cu rasteluri pentru biciclete.

Proiectul este finanţat de Primăria Craiova cu 25.000 de lei. Potrivit reprezentanţilor JCI Craiova, iniţiativa are ca scop promovarea mersului pe bicicletă în rândul elevilor, iar rastelurile vor fi montate la unităţile şcolare până la sfârşitul lunii noiembrie.

Rastelurile pentru biciclete pentru cinci licee din Craiova fac parte din proiectul „Comunităţi pe biciclete“. Rastelurile sunt după modelul celor din Sibiu.
„Iniţiativa cu rastelurile în unităţile şcoare face parte dintr-un proiect mai mare. În primă fază, pe baza unei finanţări de la Primăria Craiova, vom monta rasteluri pentru 10-12 biciclete în cinci licee din Craiova. Aceste rasteluri sunt după modelul celor de la Sibiu. Bicicletele se vor sprijini pe cadru. În plus, rastelurile vor fi şi acoperite. Aceste rasteluri vor costa 18.000 de lei. Noi vom organiza în şcoli şi ateliere, cu voluntari care să le vorbească elevilor despre importanţa mersului pe bicicletă“, a spus Iulian Tănase, vicepreşedinte JCI Craiova.

Unităţile şcolare care vor avea aceste rasteluri sunt:

  • Colegiul Național „Nicolae Titulescu“,
  • Colegiul Național „Ștefan Velovan“,
  • Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“,
  • Liceul „Traian Vuia“,
  • Colegiul Național „Elena Cuza“.

Se promovează mersul pe bicicletă în rândul elevilor

Iniţatorii proiectului îşi doresc să promoveze mersul pe bicicletă şi în rândul elevilor. Proiectul se va extinde şi la alte unităţi şcolare.
„Am pornit acest proiect după ce ne-am dat seama că pentru a promova mersul pe bicicletă este important să începem de la firul ierbii, adică de la vârste mai mici, și după ce am făcut un chestionar între elevi şi mulţi au spus că ar veni cu bicicletele la şcoală, dar nu au unde să le lase“, a spus Iulian Tănase, vicepreşedinte JCI Craiova.
„Ne dorim şi să extindem dotarea unităţilor de învăţământ cu rasteluri cu sprijin de la firmele private“, a mai precizat vicepreşdinteşe JCI Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS