17.6 C
Craiova
sâmbătă, 5 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape 2.500 de treceri ilegale în ultimele două săptămâni, detectate de poliţia de frontieră germană

Aproape 2.500 de treceri ilegale în ultimele două săptămâni, detectate de poliţia de frontieră germană

După extinderea de la jumătatea lunii septembrie a controalelor la frontieră, poliţia de frontieră germană a detectat 2.448 de tentative neautorizate de a intra în Germania, a anunţat marţi poliţia federală, potrivit DPA.

În total, 1.546 de persoane au fost returnate după ce au trecut ilegal frontiera în perioada 16-30 septembrie. Un număr de 69 de persoane au primit interdicţie de a reintra în ţară. De asemenea, 49 de presupuşi traficanţi de persoane au fost arestaţi, conform Agerpres.

Germania a introdus controale la toate frontierele sale terestre

Începând din 16 septembrie, Germania a introdus, pentru o perioadă de şase luni, controale la toate frontierele sale terestre pentru a combate imigraţia ilegală.

Autorităţile germane introduseseră deja controale la graniţele cu mai multe ţări vecine, iar din 16 septembrie aceste măsuri au fost extinse şi la frontierele cu Luxemburg, Belgia, Olanda şi Danemarca.

Potrivit normelor UE privind azilul (aşa-numitul regulament Dublin), cererile de azil trebuie să fie procesate în ţara membră unde migrantul intră prima dată în blocul comunitar.

În timpul Jocurilor Olimpice de la Paris din vara acestui an au fost efectuate controale la graniţa dintre Germania şi Franţa.

Mai multe ţări europene au criticat extinderea controalelor frontaliere

Sindicatul poliţiştilor germani (GdP) a declarat în urmă cu câteva zile că noile controale la frontiere au avut până acum o contribuţie foarte mică la limitarea migraţiei ilegale.

Mai multe ţări europene, printre care Polonia, Danemarca şi Grecia au criticat extinderea controalelor frontaliere, care sunt permise doar în cazuri excepţionale în spaţiul Schengen. Acesta este zona de liberă circulaţie care include majoritatea celor 27 de state membre ale Uniunii Europene.

La sfârşitul lunii martie a acestui an România şi Bulgaria au aderat la această zonă doar cu frontierele aeriene şi maritime, din cauza lipsei unanimităţii în Consiliul UE, iar o decizie privind eliminarea controalelor la frontierele terestre încă este aşteptată.

Citeşte şi: Haos pe aeroportul Bergamo, după ce o anvelopă a unui avion a explodat la aterizare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS