29.4 C
Craiova
sâmbătă, 20 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLuptele intense împotriva Hamas se încheie, anunţă Netanyahu

Luptele intense împotriva Hamas se încheie, anunţă Netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că faza de lupte intense împotriva Hamas în Fâşia Gaza se apropie de sfârşit, dar a avertizat că războiul se va încheia abia atunci când grupul islamist nu va mai controla enclava palestiniană, relatează Reuters.

Odată ce luptele intense se vor încheia în Gaza, a spus Netanyahu duminică, Israelul va putea desfăşura mai multe forţe de-a lungul graniţei de nord cu Libanul, unde luptele cu mişcarea Hezbollah, susţinută de Iran, s-au intensificat.

„După ce se va încheia faza intensivă, vom avea posibilitatea de a muta o parte din forţe spre nord. Şi vom face acest lucru. În primul rând în scopuri defensive. Şi, în al doilea rând, pentru a-i aduce acasă pe rezidenţii noştri evacuaţi. Dacă vom putea, vom face acest lucru pe cale diplomatică. Dacă nu, o vom face în alt mod. Dar îi vom aduce pe rezidenţi acasă”, a declarat Netanyahu într-un interviu acordat postului israelian Channel 14. 

Multe oraşe israeliene din apropierea graniţei cu Libanul au fost evacuate

Multe oraşe israeliene din apropierea graniţei cu Libanul au fost evacuate în timpul luptelor. Întrebat când se va încheia faza de lupte intense împotriva Hamas, Netanyahu a răspuns: „Foarte curând”. Dar armata va continua să opereze în Gaza, a adăugat el.

„Nu sunt dispus să pun capăt războiului şi să las Hamas aşa cum este”, a subliniat premierul israelian. Netanyahu şi-a reiterat, de asemenea, respingerea ideii ca Autoritatea Palestiniană, cu sediul în Cisiordania, să conducă Gaza în locul Hamas.

Citește şi: Lacul Garda, foarte aproape de a ieși din matcă. Risc major de inundații în nordul Italiei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS