20 C
Craiova
joi, 25 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePuncte de prim-ajutor la frontiere şi măsuri de fluidizare a traficului, în minivacanţa de Rusalii

Puncte de prim-ajutor la frontiere şi măsuri de fluidizare a traficului, în minivacanţa de Rusalii

Au fost dispuse măsuri de fluidizare, dar şi amenajarea de puncte de prim-ajutor în contextul caniculei, urmând să fie la posturi aproximativ 3.900 de poliţişti de frontieră. Autorităţile aşteaptă ca traficul prin punctele de frontieră să crească în minivacanţa de Rusalii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţia de Frontieră Română, în următoarele trei zile libere misiunile au fost adaptate pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control, conform Agerpres.

Aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat

„Astfel, în această perioadă, aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere. Întrucât în perioada minivacanţei se anunţă temperaturi ridicate la nivelul întregii ţări, iar traficul la graniţă se preconizează a fi intens, în principalele puncte de frontieră – Nădlac II, Borş, Giurgiu şi Vama Veche, vor fi amplasate puncte de prim-ajutor. Voluntari şi paramedici sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate, în caz de nevoie”, se precizează în comunicat.

Este preconizată pentru această perioadă o creştere a valorilor de trafic

Conform sursei citate, este preconizată pentru această perioadă o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a graniţei, având în vedere şi experienţa anilor anteriori.

„În funcţie de dinamica traficului, vor fi dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului. Tot pentru fluidizarea traficului la graniţele României, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune”, se mai arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră vor verifica punctual identitatea şi situaţia legală a persoanelor

Pentru a preveni fapte ilegale în aeroporturi, în zona terminalelor Schengen, poliţiştii de frontieră vor verifica punctual identitatea şi situaţia legală a persoanelor.

Poliţia de Frontieră le recomandă celor care pleacă la drum cu maşina să consulte pe site-ul instituţiei aplicaţia „Trafic Online”, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

Citeşte şi: SUA: Ucraina poate folosi arme americane pentru a lovi în interiorul Rusiei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS