36.8 C
Craiova
vineri, 19 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaniculă și temperaturi ridicate în toată țara

Caniculă și temperaturi ridicate în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de cod galben de temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat pentru ziua de astăzi.
În Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.

Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Cod Galben

Administrația Națională de Meteorologie a emis și un cod galben de val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat, pentru ziua de mâine.

Valul de căldură se va extinde în toată țara. În nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.
Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Cod portocaliu

ANM a emis și un cod portocaliu de caniculă pentru mâine. Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei. Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

În zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

Citește și: (VIDEO) Mehedințean arestat pentru furt în formă continuată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS