32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMuncitor mort după ce a fost îngropat de un mal de pământ, în Bistriţa

Muncitor mort după ce a fost îngropat de un mal de pământ, în Bistriţa

Un muncitor a murit, luni, după ce a fost surprins de un mal de pământ, care l-a îngropat până la piept, în timp ce săpa la un şanţ pentru canalizare pe o stradă din Bistriţa.

Un muncitor, de 53 de ani, a fost îngropat, luni dimineață, sub un mal de pământ, în Bistrița. Pompierii au intervenit cu autospeciale.

„La locul solicitării au fost direcționate de urgență un echipaj de descarcerare grea, containerul Multirisc, o autospecială de stingere pentru transport personal și o autospecială cu materiale și accesorii specifice, necesare în astfel de misiuni de extragere a persoanelor din medii ostile vieții. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 53 de ani, a fost surprins de un mal de pământ până la nivelul toracelui. A fost găsit inconștient de către echipajele de intervenție și extras prin proceduri specifice în mai puțin de 15 minute”, comunică ISU Bistrița Năsăud.

După ce victima a fost extrasă, a fost predată echipajului SMURD, care a început imediat manevrele de resuscitare.

„Din păcate, organismului bărbatului nu a răspuns manevrelor aplicate, medicul fiind nevoit să îi declare decesul la locul solicitării”, au transmis pompierii.

Polițiștii urmează să facă cercetări pentru a se stabili împrejurările în care bărbatul a murit la locul de muncă. A fost sesizat și Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru a se verifica dacă au fost respectate condițiile de securitate și sănătate în timpul programului de lucru.

S-a constatat că bărbatul lucra de mai mulți ani și era angajat cu contract de muncă la firma care efectua lucrări de canalizare.

Citeşte şi: Doi copii şi mama lor, arşi din greşeală cu injectorul de tatăl care pârlea porcul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS