34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate17.000 lei amendă pentru un bărbat care nu şi-a sterilizat căţeaua şi i-a aruncat puii

17.000 lei amendă pentru un bărbat care nu şi-a sterilizat căţeaua şi i-a aruncat puii

Un bărbat din judeţul Bihor a fost amendat cu 17.000 lei pentru că nu şi-a sterilizat căţeaua, aşa cum prevede legea, şi i-a aruncat puii abia fătaţi, scrie ebihoreanul.ro..

O plasă în care se aflau şapte pui de câine a fost găsită, în urmă cu două săptămâni, de proprietarul unei case din localitatea Paleu. Plasa fusese aruncată dintr-o maşină. Bărbatul a sunat la 112 şi a reclamat abandonul.

La faţa locului au venit polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor. Aceştia au constatat că puii erau abia fătaţi şi au fost duşi într-un adăpost de profil.

Poliţiştii au identificat autoturismul și persoana care a abandonat câinii. Acasă la bărbatul de 68 de ani, din localitatea Paleu, a fost găsită şi mama puilor, „un câine de rasă comună, femelă, nesterilizată, în faza de lactație”.

Pentru abandonarea celor șapte pui de câine, bărbatul a primit amenda maximă prevăzută de lege, 12.000 lei. Pentru nesterilizarea căţelei, a primit amenda minimă, 5.000 lei.

Abandonul animalelor constituie infracţiune, prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, fiind sancționată cu amendă de la 6.000 la 12.000 lei. Potrivit aceleiaşi legi, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligaţie. Nerespectarea acesteia se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei.

Citeşte şi: Un poliţist prins conducând haotic a refuzat testarea pentru droguri şi alcool

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS