16.4 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Franța

MAE: Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Franța

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa că sindicatul principal al controlorilor de trafic aerian, SNCTA, susţinut de sindicatul controlorilor aerieni (USAC-CGT), a lansat un apel la grevă pentru data de 25 aprilie 2024.

„Mişcarea de protest ar putea afecta semnificativ traficul aerian. Este estimată o reducere cu aproximativ 60-70% a zborurilor programate joi, 25 aprilie 2024, pe principalele aeroporturi din statul francez”, a transmis, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă.

Cetăţenii români interesaţi sunt sfătuiţi să se informeze cu privire la programul de zbor

Potrivit instituţiei, cetăţenii români interesaţi sunt sfătuiţi să se informeze cu privire la programul de zbor şi/sau la eventuale întârzieri/anulări, prin contactarea companiilor aeriene, precum şi să consulte paginile web ale aeroporturilor de pe teritoriul Republicii Franceze.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele numere de telefoane de urgenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel: Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: https://paris.mae.ro, https://cgparis.mae.ro/, https://lyon.mae.ro, https://marsilia.mae.ro, https://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro.

Citește şi: Patru persoane urmărite la nivel internaţional, aduse în ţară. Doi dintre infractori, condamnaţi pentru omor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS