11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTipografia participă la Festivalul Shakespeare cu două spectacole. Primul, Echoes of the Feminine, are avanpremiera sâmbătă

Tipografia participă la Festivalul Shakespeare cu două spectacole. Primul, Echoes of the Feminine, are avanpremiera sâmbătă

La Tipografia Hub, cel mai ambiţios proiect de artă comunitară din Craiova, dezvoltat prin Fundaţia Gazeta de Sud, repetiţiile sunt pe ultima sută de metri pentru avanpremiera spectacolului „Echoes of the Feminine”. Noua producţie teatrală independentă va avea avanpremiera sâmbătă, 27 aprilie. Premiera oficială va avea loc în cadrul renumitului festival internaţional Shakespeare, în luna mai. Tipografia va participa la festival cu două montări scenice după piese de William Shakespeare.

Un manifest original, într-o eră în care mesajele lui Shakespeare rămân de o actualitate tulburătoare

„Echoes of the Feminine” este un spectacol ce aduce în prim-plan fragmente semnificative din piesele shakespeariene „Richard al III-lea”, „Coriolan” și “Macbeth”. Spectacolul este o coproducție Tipografia, prin Fundația Gazeta de Sud, și Electroputere Mall.

Spectacolul este accesibilizat pentru persoanele cu deficiențe de auz şi explorează subtilitățile complexe ale conflictului dintre domestic și politic. Într-un context global marcat profund de noi conflicte armate, mesajul spectacolului devine mai actual ca oricând. Într-o abordare originală, aducând în reflectoare textele dramaturgului într-un melanj inedit, „Echoes of the Feminine” explorează impactul devastator pe care războiul îl are asupra femeilor, care devin adesea victime colaterale.
Printr-o juxtapunere îndrăzneață a scenelor clasice, spectacolul pune în lumină lupta femeii împotriva constrângerilor sociale și politice. De la intrigile întunecate ale curții la bătăliile violente ale războiului, fiecare scenă este un tablou vibrant ce dezvăluie dramele intime și sacrificiile femeilor în fața presiunilor politice și ale puterii masculine.

„Echoes of the Feminine” devine astfel un manifest al puterii și rezilienței femeilor, remarcându-le prezența și influența într-o societate marcată de tensiuni și contradicții.

S-a dat startul rezervărilor

Avanpremiera spectacolului are loc sâmbătă, 27 aprilie, începând cu ora 20:00, la Tipografia Hub, fosta Tipografie de Sud devenită spaţiu neconvenţional de artă, pe strada Câmpia Islaz, nr. 97A. Rezervările la spectacol se pot face pe Whatsapp, la numărul 0771200878 sau la adresa [email protected].

„Echoes of the Feminine” este un spectacol regizat de Laurențiu Tudor, iar coregrafia spectacolului este semnată de Camelia Neagoe. Din distribuție fac parte Theodora Bălan, Radu Tudor, Cătălin Vieru şi tinerii cu deficienţe de auz Robi Firu şi Alin Firu. Accesibilizarea montării pentru persoane cu deficienţe de auz a fost realizată sub îndrumarea consultanților în limba semnelor române Filomela Salahoru şi Ana Maria Oancea.

Comedia Atena 5, un alt spectacol produs de Tipografia care va face parte din Festivalul Shakespeare

Alături de „Echoes of the Feminine”, din cadrul programului pentru Festivalul Internaţional „William Shakespeare” din Craiova va face parte şi comedia „Atena 5”, de asemenea o producţie Tipografia.
Regizată de acelaşi Laurenţiu Tudor, „Atena 5” este comedie inedită ce aduce în prim-plan umorul și spiritul ludic al clasicului shakespearian „Visul unei nopți de vară”.

Inspirat din scenele meșteșugarilor din piesa originală, spectacolul își îndreaptă atenția către un grup neașteptat de protagoniști: cinci vârstnici dintr-un azil de bătrâni, hotărâți să pună în scenă propriul lor spectacol de teatru. Din distribuţie fac parte Raluca Păun, Anca Maria Ghiţă, Cătălin Miculeasa, Valentin Motroc şi Bogdan Oprănescu.
În mijlocul haosului și al amestecului de confuzii comice, acești bătrâni aduc în viață pasiunea pentru arta dramatică și pentru exprimarea creativă. Cu umor și căldură, spectacolul ne poartă prin etapele pregătirii lor pentru spectacol, de la repetiții neconvenționale până la momentele amuzante din culise.

În cadrul Festivalului Shakespeare, „Atena 5” va avea reprezentaţii în datele de 21 şi 22 mai, iar „Echoes of the Feminine”, în datele de 23 şi 24 mai.

Tipografia Hub este un proiect susținut de Team Montage, Socoteanu & Popa, Valetta Towers, ElectroPutere Mall, Maternitatea MaDonna Maria și dezvoltat prin Fundația Gazeta de Sud. Partener media: New Age Advertising.
Mai multe informaţii pe facebook.com/tipografiahub şi instagram.com/tipografiahub.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS