20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii, ultimii din UE la cumpărarea de cărți online

Românii, ultimii din UE la cumpărarea de cărți online

La nivelul Uniunii Europene, în 2023, au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite 13,4% din rezidenţi. Doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi electronice. În ambele cazuri, România este la coada clasamentului, arată datele publicate marţi de Eurostat, transmite Agerpres.

Ţările de Jos (23,5%), Luxemburg (22,2%) şi Irlanda (21,1%) au înregistrat cel mai ridicat procentaj de rezidenţi care au declarat că în ultimele trei luni au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite. La polul opus se află rezidenţii din Cipru (1,4%), Letonia (2,9%), Bulgaria (3,7%) şi România (4,3%).

În acelaşi an, cel mai mare procent de rezidenţi care au declarat că în ultimele trei luni au cumpărat online cărţi electronice a fost înregistrat în Danemarca (22%), Ţările de Jos (21,6%) şi Irlanda (16,9%). Cele mai mici procente au fost înregistrate în Cipru (0,6%), Bulgaria (2%) şi România (2,2%).

La 23 aprilie, se sărbătoreşte Ziua mondială a cărţii şi a drepturilor de autor

Datele Eurostat arată că Danemarca şi Finlanda sunt singurele ţări membre UE în care mai mulţi oameni au achiziţionat cărţi electronice în număr mai mare decât cărţi tipărite în ultimele trei luni de dinaintea colectării datelor.

În fiecare an, la 23 aprilie, se sărbătoreşte Ziua mondială a cărţii şi a drepturilor de autor, la iniţiativa UNESCO, începând din 1996.

Citeşte şi: Gaz periculos în școlile și grădinițele din țară

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS