23.1 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAl doilea suspect în cazul crimei de la Sibiu va fi adus în țară

Al doilea suspect în cazul crimei de la Sibiu va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda. De luni încep procedurile de predare, a anunţat sâmbătă ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, scrie Agerpres.

„Vreau să vă dau câteva date despre un dosar important pentru statul român. Este vorba de dosarul Kreiner, crima odioasă de la Sibiu. Vineri, a avut loc termenul la instanţa din Irlanda şi unul dintre inculpaţi, unul dintre fugari, pe numele lui Cristian Marian Minae, a consimţit la predare. Asta înseamnă că, de luni, vom începe procedurile de predare. Poliţia Română, ANP, Ministerul Justiţiei, vă asigur că vor fi foarte atente, astfel încât întreaga procedură de predare să se deruleze în bună regulă”, a spus Gorghiu, într-un mesaj pe Facebook.

În 6 noiembrie 2023, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut şi jefuit în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri.

Criminalii au fugit din țară

Doi dintre cei trei bărbaţi care l-ar fi bătut şi ucis pe omul de afaceri au fost prinşi în Marea Britanie. Unul în Scoţia – Laurenţiu Ghiţă, iar altul în Irlanda de Nord – Marian Cristian Minae. Laurenţiu Ghiţă a fost adus în ţară în decembrie 2023. Urmează ca Marian Cristian Minae să fie predat de autorităţile irlandeze săptămâna viitoare. Al treilea individ implicat în crimă, Cosmin Costinel Zuleam, nu a fost încă prins.

Un complice al criminalilor, Ilie Sitariu, cel care le-a fost călăuză, a fost prins în ţară şi condamnat recent la 3 ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului. 

Citește și: Olt: Au ajuns la spital după ce au intrat cu mașina într-un gard din beton. Șoferul era beat și fără permis

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS