16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, aproape de îndeplinirea criteriilor pentru admiterea în programul Visa Waiver

România, aproape de îndeplinirea criteriilor pentru admiterea în programul Visa Waiver

România este tot mai aproape să intre în programul Visa Waiver. Guvernul României a reiterat joi seara că admiterea României în Programul Visa Waiver este un obiectiv strategic naţional.

„Este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români care deţin sau au deţinut viza SUA de tip B1/B2 – afaceri şi turism pentru scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%. Reînnoirea acesteia în următoarele şase luni ne poate asigura succesul”, a mai transmis Guvernul, conform stirileprotv.ro.

Admiterea României în Programul Visa Waiver, obiectiv strategic naţional

„Admiterea României în Programul Visa Waiver este un obiectiv strategic naţional pentru îndeplinirea căruia Guvernul României lucrează îndeaproape cu partenerii americani. Vicepremierul Marian Neacşu, Șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu şi coordonatorul naţional pentru Programul Visa Waiver consilierul de stat Valentin Vătăjelu au primit-o azi la Palatul Victoria pe doamna Rena Bitter Secretarul adjunct pentru afaceri consulare din cadrul Departamentului de Stat al SUA, însoţită de ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, doamna Kathleen Kavalec şi Consulul General John Gimbel”, a transmis, joi seară, Guvernul, într-un comunicat de presă.

Executivul afirmă că „România este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice”.

Citeşte şi: Popeci Utilaj Greu, dat în judecată de Grampet

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS