14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMamele care au venituri mici şi posibilăti reduse pot primi 2.000 de lei de la stat

Mamele care au venituri mici şi posibilăti reduse pot primi 2.000 de lei de la stat

Mamele care au venituri mici şi posibilăti reduse pot primi ajutor de la stat de 2.000 de lei, însă doar în anumite condiţii, conform noii ordonanţe de Guvern, însă doar în anumite condiţii.

Banii vor putea fi acordaţi doar femeilor în situaţii dificile, cu venituri reduse, şi doar celor care au născut începând cu data de 12 aprilie. Ordonanţa stabileşte că mamele vor putea primi ajutorul până în anul 2027. Ajutorul poate fi cerut doar în primele trei luni de la naştere, relatează Avocatnet.ro.

Condiţiile care trebuie îndeplinite

Doar mamele cărora le este stabilit prin dispoziţie scrisă de la primar dreptul la oricare din componentele venitului minim, femeile cu dizabilităţi, precum şi cele aflate în situaţii critice, victime ale calamităţilor, ale violenţei domestice, aflate în situaţii de risc, femeile care nu deţin act de identitate, mamele minore şi cele care nu au cetăţenie română şi care provin din zone de conflict.

Cum vor fi viraţi banii

Banii vor fi viraţi pe suport electronic şi vor putea fi folosiţi pentru achiziţionarea de produse de îngrijire şi igienă pentru nou-născut, scutece, produse de toaletă şi îmbrăcăminte.

Citeşte şi: Taxele studenților nu mai pot fi modificate în timpul ciclului de studii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS