16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţist condamnat cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Poliţist condamnat cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Un poliţist de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto Tulcea a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Acesta a pretins bani de la mai multe persoane, promiţând că le va ajuta să promove examenul practic pentru permisul auto.

Agentul de poliţie, care lucra la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Tulcea, a primit (prin intermediul unui alt inculpat, agent de poliţie în cadrul IPJ Tulcea), în intervalul martie-mai 2018, de la două persoane din comuna Ciucurova, sume de bani necuvenite, lăsând a se înţelege că are influenţă asupra funcţionarului care urma să testeze trei persoane, din aceeaşi localitate, în vederea obţinerii permisului de conducere.

Poliţistul a promis că va interveni pe lângă funcţionarul respectiv pentru a-i promova pe cei trei candidaţi la proba practică. A primit câte 900 de lei de la doi dintre candidaţi, şi 200 de euro de la al treilea.

De asemenea, agentul respectiv a mai primit, în aceeaşi perioadă, de la o altă persoană din aceeaşi comună, 900 de lei, prin intermediul unui agent de poliţie, tot pentru a o ajuta să promoveze proba practică pentru examenul auto.

Cauza a fost disjunsă, în urma desfăşurării activităţilor procedurale privind infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă săvârşite în aceeaşi perioadă de către doi agenţi de poliţie din cadrul Postului de Poliţie al comunei Ciucurova, judeţul Tulcea.

Citeşte şi: Bătrână accidentată mortal pe trecere de pietoni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS