25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosarul privind vizita lui Liviu Dragnea în SUA, restituit DNA. Judecătorii au anulat probele

Dosarul privind vizita lui Liviu Dragnea în SUA, restituit DNA. Judecătorii au anulat probele

Dosarul privind vizita lui Liviu Dragnea în SUA, restituit DNA, după ce judecătorii au anulat probele. Curtea de Apel Bucureşti a dispus definitiv, vineri, restituirea la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru refacerea rechizitoriului, a dosarului în care fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea era acuzat pentru trafic de influenţă în legătură cu prezenţa sa în SUA la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Donald Trump în anul 2017, relatează Agerpres. 

Tribunalul Bucureşti a constatat, în octombrie 2022, neregularitatea rechizitoriului întocmit de DNA şi a dispus excluderea probelor strânse de FBI, respectiv audierea de către americani a lui Cristian Burci, Carlo Robert Burci (fiul lui Cristian Burci) şi Erica Hillard, Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea şi altor probe ale DNA.

„Dispune excluderea mijloacelor de probă efectuate de procuror faţă de contestatorii inculpaţi din prezenta cauză, în perioada 19.03.2018-12.01.2021. Constată nulitatea ordonanţelor de continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii Dimitrescu Gheorghe, Belcea Dan Valentin, Liviu-Nicolae Dragnea, Burci Cristian-Ionel şi Burci Carlo-Robert, din data de 12.01.2021. Constată nulitatea ordonanţelor de punere în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Dimitrescu Gheorghe, Belcea Dan Valentin, Liviu-Nicolae Dragnea, Burci Cristian-Ionel şi Burci Carlo-Robert, din data de 01.03.2021. Menţine dispoziţia de restituire a cauzei la DNA. Definitivă”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Pe 17 mai 2021, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi folosire a influenţei sau autorităţii în legătură cu prezenţa sa la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Donald Trump de la începutul anului 2017.

Citeşte şi: Un profesor care avea o relație amoroasă cu o elevă de când ea era minoră, cercetat pentru viol

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS