22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi oligarhi ruşi scapă de sancțiunile europene

Doi oligarhi ruşi scapă de sancțiunile europene

Includerea pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene a lui Petr Aven și Mihail Fridman, doi miliardari ruși sancționați în legătură cu invazia rusă în Ucraina, a fost anulată miercuri de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, transmite agenția Reuters.

Potrivit Consiliului Uniunii Europene, cei doi miliardari ruși „au oferit sprijin material sau financiar factorilor de decizie ruși și au sprijinit acțiuni și politici care compromit sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei”.

„Curtea consideră că niciunul dintre motivele invocate în actele inițiale nu este suficient de întemeiat și că, prin urmare, includerea domnilor Aven și Fridman pe listele în litigiu nu era justificată”, se arată într-un comunicat al instanței.

Fridman și Aven sunt fondatorii și acționarii băncii rusești Alfa Bank.

Cei doi oligarhi au părăsit Rusia, dar totuşi s-au aflat sub sancțiunile UE și ale Marii Britanii

După începerea războiului, ei au părăsit Rusia, dar cu toate acestea s-au aflat sub sancțiunile UE și ale Marii Britanii. În august 2023, ei au fost incluși și pe lista de sancțiuni a SUA.

În primăvara anului trecut Fridman și Aven au decis să își vândă acțiunile la Alfa Bank – în principal pentru a încerca să scape de sancțiuni. Atunci, o sursă citată de ziarul Financial Times a declarat că cei doi erau gata să facă orice pentru a scăpa de sancțiuni.

Citeşte şi: Pui de viperă, eliberat de jandarmi dintr-o clădire de birouri din Mehedinți

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS