14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe scumpesc din nou ţigările

Se scumpesc din nou ţigările

Se scumpesc din nou ţigările. Comercianții au fost anunțați de unii producători că vor crește prețurile cu un leu pe pachet. E a doua scumpire de la începutul anului, în contextul în care și accizele sunt mai mari ca anul trecut. Consultanții fiscali avertizează însă că din cauza scumpirilor repetate există riscul să crească și mai mult comerțul la negru.

La începutul anului, guvernul a stabilit o acciză de aproape 673 de lei pentru o mie de țigarete, mai mare decât cea de anul trecut. De la 1 aprilie, Ministerul de Finanțe a crescut una dintre componentele accizei, fără a influența însă valoarea totală. Chiar și așa, unii producători de țigări au anunțat că vor crește prețurile.

Comercianții au primit deja listele cu prețurile majorate la unele sortimente de țigări.

Unul dintre cei mai mari producători de țigări a raportat deja către Ministerul de Finanțe că va crește prețurile din 8 aprilie. La scurt timp, și alte companii concurente au anunțat comercianții că vor urma scumpiri.

Producătorii de țigări nu au anunțat public motivul scumpirilor.

Economiștii nu exclud ca odată cu creșterea accizelor să ia amploare și comerțul la negru.

Sumele alocate pentru tutun și alcool reprezintă a patra cea mai mare cheltuială lunară de consum, arată cele mai recente date ale Institutului Național de Statistică.

Citeşte şi: Managerul Spitalului din Târgu Cărbunești anunță că unitatea medicală e în pragul falimentului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS