16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateA fost adoptată „Legea păcănelelor”

A fost adoptată „Legea păcănelelor”

În Camera Deputaților a fost adoptat marţi proiectul de lege prin care se interzic jocurile de noroc de tip „slot machine” în localităţile care au sub 15.000 de locuitori.

Camera Deputaților e for decizional, astfel că legea va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. „Legea păcănelelor” a trecut cu 243 de voturi „pentru”, niciunul contra și patru abțineri, conform stirileprotv.ro.

Prima lege de reglementare a industriei păcănelelor, dezbătută în regim de urgenţă

Camera Deputaților a dezbătut marți, în regim de urgenţă, prima lege de reglementare a industriei păcănelelor, trecută mai întâi prin comisiile de specialitate. În peste 90% din localităţile din România vor dispărea păcănelele, după aplicarea legii.

Legea jocurilor de noroc nu va mai permite funcționarea păcănelelor în localităţile care au sub 15.000 de locuitori, și va mări amenzile substanţial. Interdicția se va aplica în 10 zile de la intrarea în vigoare a actului normativ.

„Spațiul propus, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine astfel cum sunt acestea definite în art. 10 alin. (1) lit. e) din OUG 77/2009, trebuie să se afle într-o unitate administrativ teritorială cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverință eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spațiul propus”, se precizează în proiectul de lege. 

Industria jocurilor de noroc are o piaţă de câteva miliarde de euro

Industria jocurilor de noroc are o piaţă de câteva miliarde de euro, cu săli de jocuri și pariuri sportive amplasate în majoritatea cartierelor din marile orașe.

Legea poate fi consultată AICI.

Citeşte şi: Gorj: Bărbat căutat de poliție după ce dispărut de acasă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS