20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranța nu-l extrădează pe Paul de România

Franța nu-l extrădează pe Paul de România

Franța a refuzat definitiv să îl extrădeze pe fugarul Paul de România, informație confirmată de ministrul de Justiție, Alina Gorghiu.

„Instanța de fond din Franța a respins predarea invocând compunerea nelegală a completului de judecată din România. Mai exact, faptul că unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcție”, a relatat pentru G4Media, Alina Gorghiu. Autoritățile române încearcă de mai bine de trei ani să îl aducă în țară pe Paul Philippe al României, condamnat definitiv, în decembrie 2020, la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.

„Referitor la mandatul european de arestare pe numele lui Paul-Philippe de România. Acest fugar este la fel de important ca orice alt fugar din România. În procedură, Ministerul Justiţiei nu a stat pasiv niciun moment. Am transmis la timp toate documentele pe care ni le-au solicitat, precum şi situaţia condiţiilor de detenţie, acolo unde urma să fie încarcerat, care erau în conformitate cu standardele europene”, au transmis reprezentanţii Ministerului Justiţiei, sâmbătă pentru News.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS