15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraficul rutier în Suedia a fost blocat din cauza ninsorilor abundente

Traficul rutier în Suedia a fost blocat din cauza ninsorilor abundente

Mai multe autostrăzi importante din sudul Suediei au fost blocate miercuri noapte din cauza ninsorilor abundente. Automobiliştii şi şoferii de camioane au stat în trafic timp de peste 10 ore, relatează AFP.

Suedia s-a confruntat cu o răcire bruscă a vremii şi ninsori abundente în cea mai mare parte a sudului ţării, în noaptea de marţi spre miercuri. Mulţi şoferi au fost luaţi prin surprindere. Sute dintre aceştia au fost blocaţi timp de ore întregi pe mai multe drumuri importante.

Ministrul infrastructurii, Andreas Carlson, a fost obligat să părăsească o întâlnire cu omologii săi la Bruxelles şi să se întoarcă acasă pentru a gestiona criza.

„Faza acută a crizei” a trecut. Traficul a fost reluat pe majoritatea rutelor, a anunţat Carlson într-o conferinţă de presă, miercuri seara. De asemenea, el a cerut şoferilor care şi-au montat din nou anvelopele de vară să nu circule pe drumurile acoperite de zăpadă „în niciun caz”.

Şoferii de camioane au criticat guvernul pentru că îi consideră vinovaţi pentru blocaje

Ministrul a făcut un apel similar şi „către şoferii de camioane care nu au cauciucurile potrivite pentru condiţii de iarnă”.

Şoferii de camioane au criticat guvernul pentru că îi consideră vinovaţi pentru blocaje. Reprezentanţii opoziţiei au acuzat guvernul că nu a acţionat la timp.

Citeşte şi: Cutremur cu magnitudinea 6 în estul arhipelagului japonez

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS