16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNorovirus, cauza intoxicațiilor de la Colegiul Loga din Timișoara

Norovirus, cauza intoxicațiilor de la Colegiul Loga din Timișoara


A fost stabilită cauza intoxicațiilor a zeci de elevi și profesori de la Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara
. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Timiș, este vorba de norovirus,.

„Din datele furnizate de către Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, în urma analizelor pacienților internați, suspiciunea focarului de infecție cu Norovirus, s-a confirmat. Ancheta epidemiologică este în desfășurare și unității de învățământ i-a fost recomandată efectuarea zilnică a triajului epidemiologic, precum și întărirea măsurilor igienico-sanitare”, a informat DSP Timiș.

Deocamdată, patru cazuri au fost confirmate cu norovirus la Colegiul Loga din Timișoara.
Norovirus este o infecție care duce la apariția unor simptome digestive. Manifestările apar la una, două zile de la infectare și persistă timp de câteva zile. Virusul se transmite prin contact direct cu persoană infectată, consumul alimentelor contaminate, atingerea suprafețelor contaminate și inhalarea particulelor virale din aer.

Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional ”C.D. Loga” din Timişoara au ajuns la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” şi la Spitalul Municipal din Timişoara, cu simptome digestive, frisoane şi febră. Iniţial, cauza era necunoscută, mai ales că unitatea de învăţământ nu are cantină, nu este racordată la gazele naturale şi nici nu a fost făcută dezinsecţie sau deratizare. Medicii suspectau că ar fi vorba de un virus. Cursurile şcolare au fost suspendate miercuri.

Citește și: Vâlcea: Coliziune între două autoturisme conduse de două femei. Una dintre ele a ajuns la spital

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS