16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Europeană anunță lansarea concursului național Euro Quiz, adresat elevilor din ciclul gimnazial

Comisia Europeană anunță lansarea concursului național Euro Quiz, adresat elevilor din ciclul gimnazial

Ediția din acest an a concursului național, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România în colaborare cu Ministerul Educației, se deschide cu entuziasm pentru toți elevii din clasele V-VIII.

Dacă ești pasionat de istorie, geografie, limbi străine sau cultură generală și vrei să îți pui la încercare cunoștințele alături de colegii tăi, te invităm să te înscrii la Euro Quiz 2024!

Înscrierile pentru sesiunile de informare și pregătire online încep pe 8 aprilie și vor fi deschise până pe 22 aprilie 2024. Aceste sesiuni, programate pentru 23 și 24 aprilie 2024, reprezintă o oportunitate excelentă pentru elevi să se familiarizeze cu formatul concursului și să își îmbunătățească competențele.

Euro Quiz nu este doar un simplu concurs de cunoștințe generale. Este o competiție care încurajează dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, perspicacitatea și spontaneitatea în rândul elevilor. Mai mult decât atât, este un prilej de a promova valorile Uniunii Europene și de a încuraja tinerii să devină cetățeni activi și informați.

Înscrierile în concurs au loc în perioada 25 aprilie – 15 mai 2024, așa că trebuie să începi să te pregătești de pe-acum!

Etapa județeană a concursului Euro Quiz

Participarea la Euro Quiz presupune răspunsuri rapide și corecte la întrebări din diverse domenii de cultură generală privind Europa și valorile Uniunii Europene, într-un timp limitat. Pentru a veni în sprijinul participanților, organizatorii pun la dispoziție materiale de studiu accesibile pe site-ul oficial al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Etapa județeană a concursului Euro Quiz va avea loc pe 17 mai 2024, urmată de etapa națională pe 24 mai 2024. Elevii sunt încurajați să se înscrie și să își demonstreze potențialul într-o competiție de prestigiu, care încurajează excelența și promovează educația europeană.

Calendarul complet și regulamentul concursului se găsesc pe site-ul oficial al Reprezentanței Comisiei Europene în România, pe linkul: Euro Quiz (europa.eu).

Reprezentanța Comisiei Europene în România acționează ca voce a Comisiei în România și se implică în dialoguri cu cetățenii, mediul universitar, societatea civilă, partenerii sociali și cu alte părți interesante și organizează comunicarea, dialogul și alte interacțiuni în legătură cu diverse priorități și politici ale UE.

Activitatea Reprezentanței este completată de cea a centrelor EUROPE DIRECT, care comunică și oferă informații cetățenilor la nivel regional și local, în toată Uniunea Europeană. Comisia are Reprezentanțe în capitalele celor 27 de state membre ale UE, precum și Birouri regionale în Barcelona, Bonn, Marsilia, Milano, München și Wrocław.

Citește și: Lansarea volumului „Reminiscențe medievale în opera Doinei Ruști”, la Aman

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS