21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn român din Germania care a cumpărat un permis de conducere fals s-a dus la poliție să-l reînnoiască

Un român din Germania care a cumpărat un permis de conducere fals s-a dus la poliție să-l reînnoiască

Un bărbat din Alba Iulia, dar stabilit în Germania, a fost condamnat la 4 luni și 20 de zile de închisoare, după ce a mers la poliție să își reînnoiască permisul fals cumpărat de pe Facebook.

Bărbatul achiziționase permisul în anul 2020, când se afla în Germania. La un moment dat, a găsit un anunț pe Facebook, unde o persoană vindea permise false de conducere cu 2.000 de euro, relatează Alba24.

În acte, era chiar șofer de TIR

Românul a trimis datele personale, o poză, dar și suma de 2000 de euro, pentru a primi în schimb un permis auto ce imita documentele emise de autoritățile din Marea Britanie. Deși știa că este fals, a mers la Poliție să îl reînnoiască. După ce autoritățile au introdus datele în sistem, și-au dat seama că documentul era un fals și au anunțat procurorii.

În acte, era chiar șofer de TIR, însă acesta nu avusese niciodată un permis emis în România.

Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Aiud. Bărbatul a fost judecat și condamnat pentru fals material în înscrisuri oficiale.

Citeşte şi: Încă 150.000 de ruși, trimişi de Putin la război

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS