12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Netanyahu a fost operat

Premierul Netanyahu a fost operat

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost operat „cu succes” de hernie, potrivit unui comunicat al biroului său dat publicităţii luni, relatează AFP.

Netanyahu este „în formă bună şi începe să se refacă”, a precizat biroul său la finalul acestei intervenţii chirugicale, duminică seara, urmărită foarte îndeaproape în timp ce Israelul este în război împotriva Hamas în Fâşia Gaza de aproape şase luni.

Mii de israelieni au manifestat la Ierusalim pentru a cere demisia lui Netanyahu 

În aceeaşi seară, mii de israelieni au manifestat la Ierusalim pentru a cere demisia lui Netanyahu şi eliberarea ostaticilor israelieni reţinuţi în Fâşia Gaza, într-un moment în care negocierile vizând găsirea unui acord care să permită astfel de eliberări par să fie în impas.

Războiul a fost declanşat de un atac fără precedent al Hamas pe teritoriul israelian pen 7 octombrie care a provocat moartea a 1.160 de persoane, în marea majoritate civili, potrivit unui bilanţ realizat de AFP pe baza datelor israeliene.

Israelul a jurat să anihileze Hamas

Israelul a jurat să anihileze Hamas şi a lansat o operaţiune militară în Fâşia Gaza, care a făcut 32.782 de morţi, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al mişcării islamiste.

Citeşte şi: Opoziția îl uimește pe Erdogan cu victoria istorică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS