13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia intră parțial în Schengen, în această noapte

România intră parțial în Schengen, în această noapte

România va intra, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.00, în Spaţiul Schengen, cu frontierele aeriene şi maritime.

La Bucureşti, acest moment va fi marcat printr-un eveniment care va avea loc pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” – Otopeni, la terminalul Plecări.

Un eveniment similar este programat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 23.30, şi pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” de la Cluj-Napoca.

Prezent vineri la Timişoara, la inaugurarea unui terminal al Aeroportului Internaţional, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că aderarea la Spaţiul Schengen aerian şi maritim constituie o victorie a României. Acesta a dat asigurări că se urmăreşte o aderare completă, şi cu frontierele terestre, până la finalul anului.

Pasagerii vor avea nevoie în continuare de un document de călătorie valabil

Ministerul Afacerilor Interne a informat că, în ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei aeriene, începând cu 31 martie, persoanele care efectuează zboruri către sau dinspre state membre Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontieră.

După ce vor face controlul de securitate, pasagerii vor merge direct la poarta de îmbarcare, fără a se mai opri la filtrele Poliţiei de Frontieră pentru a le fi verificate documentele de călătorie.

Cu toate acestea, sunt posibile verificări ale poliţiştilor pentru stabilirea situaţiei legale a persoanelor. Scopul acestora este prevenirea infracţiunilor transfrontaliere şi a migraţiei ilegale.

„Este important de menţionat că toţi pasagerii vor avea nevoie în continuare de un document de călătorie valabil. În ceea ce priveşte minorii, precizăm că aceştia vor putea călători în Spaţiul Schengen cu exact aceleaşi documente pe care trebuie să le deţină şi la acest moment atunci când se deplasează în străinătate”, a precizat Ministerul de Interne.

Citeşte şi: Cadavru acoperit cu o prelată și pietre, descoperit pe un poligon auto

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS